Lyukasóra » Rendezvények

Bandáztak a pedás gólyák

Idén is a pedások nyitották meg a gólyabálszezont Székelyudvarhelyen. Utcai bált rendeztek, de nem úgy.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

fotó: Fülöp Attila/facebook
fotó: Fülöp Attila/facebook
szerkesztoÍRTA: PEDA STREET
2014. október 22., 15:22
2 hozzászólás. 

A déli órákban a Pedában még javában zajlott a gólyák és a végzősök táncpróbája, hogy az esti nagyelőadásra minden gördülékenyen menjen. Mindenki nagy lázban égett, látható volt az izgalom még a hangosítókon is. Egészen 17 óráig folyamatosan rohangáltak a szervezők, hol egy festékért, hol egy elfelejtett szponzorért.

Négy hét intenzív szervezésnek a gyümölcsét élvezhették a nézők október 17-én az UFF nagytermében. A Benedek Elek Elméleti Líceum főgólyái a két megüresedett bandatag-helyért harcoltak egész este.

Bevezetés a Street világába

A kapunyitást megelőző percekben minden a helyén volt, kivéve a biztonsági őröket. Érkezésükig a szervezők helyettesítették őket a bejáratnál. A kevés ülőhely és egyéb kellemetlenségek ellenére az előadás elkezdődött. A rendezvényt a hagyományos gólyatánc nyitotta, majd ezt követően a gólyák letették a fogadalmat.

Az eskü után következett a mára már hagyományosnak mondható kisfilm, amiből kiderült, hogyan kapcsolódnak a gólyák a bandákhoz. Avagy bevezette a nézőket a Street világába, illetve a bandázás szépségeibe.

Filmezés után jöhettek a próbák, ahol a zsűri a kreativitást, improvizációt és magabiztosságot vette figyelembe. Az ítélő bizottságot egyébként Szarvas Gyöngyi fizikatanár, Jakab Anna-Mária, angoltanár, Novák Károly történelemtanár, Csomor Éva laboráns és Mihálykó Szilvia végzős diák alkotta. 

A konferanszié szerepét idén Kovács András Péter rendezvényszervező vállalta be. A próbák közti szüneteket a közönségkérdések, illetve a végzősök tánca tette színesebbé.

Végül az utolsó feladat is lejárt és a zsűri félrevonult. A PedaStreet győztes párja Kedves Kriszta (IX.A) és Kádár-Lukács Előd (IX.B) lett. A gólyabált egy hatalmas évnyitó bulival fejezték be, ahol minden szervező és gólyák egyaránt kibulizhatták a nap és a bál fáradalmait.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sunloverdj
2014-10-23 13:43:39
WOW&GET FREE...
WOW&GET FREE.Congratulations for the YOUNGERS/Szívből gratulálunk,a lendületes&"refresh"&modern ötletekhez.Kívánunk;JÓ ÉLETERŐT&LEGYŐZZEK;A RÉGMÚLT&SÖTÉT KOMMUNIZMUS HAMVAIT URALÓ&MARADI "OKOSKODOK"uralmat...VIVA LIBERTAD&VIVA SENSATIONS&VIVA ALLEGRIA E FIESTA....
avatar
John0501
2014-10-23 19:52:54
Jeles !
Ügyesek vagytok, csak így tovább. A gólyák közül 10 év elteltével valaki( a Peda diákjai) vette a fáradságot és online keményen promovál. Bevallom, én már a 41 évemmel szakállas gólya vagyok, de nagyon tetszik, amit csináltok, innen a képernyő mögül nektek szurkolok, holott a lányom a "murok" kezdőse.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."