Itthon » Oktatás

Három egyetemi szakkal bővülhet az udvarhelyi oktatás

A volt Spiru Haret Iskolaközpont épületegyüttesében kaphat helyet a Sapientia EMTE székelyudvarhelyi részlege.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Az Ucecom volt épülete
Itt székelne a Sapi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. január 16., 12:59
0 hozzászólás. 

Egyre közelebb áll a megvalósításhoz a polgármester azon terve, hogy Székelyudvarhelyre csábítsa a Sapientiát.

„Az elmúlt 2-3 évben tárgyalásokat folytattam a Sapientia Alapítvány vezetőségével, annak érdekében, hogy a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemnek Udvarhelyen is legyen kirendeltsége" - nyilatkozta Bunta Levente polgármester.

A városvezetőtől megtudtuk, hogy Kató Béla püspök, a Sapientia kuratóriumának elnöke múlt év végén tájékoztatta őt arról, hogy az egyetem 2014-es költségvetés tervezetében szerepel a Székelyudvarhelyre tervezett három szak elindításához szükséges több mint 250 millió forintos keretösszeg.

Miután tavaly júliusban megvásárolta a város a Spiru Haret Iskolaközpont épületegyüttesét, erről a Sapientia Alapítványt is értesítették. Az egyetem vezetősége személyesen is meggyőződött az épületegyüttes (oktatási felület, bentlakás, étkezde, tornaterem tartozik ide), elmondásuk szerinti „meglepően jó állapotáról".

„Azon dolgozunk, hogy 2014 őszén elinduljon a három szak Székelyudvarhelyen. Az elkövetkező hónapokban dől el, hogy milyen szakok lesznek elindítva, de figyelembe vesszük városunk oktatási stratégiáját, valamint az igényeket. A menedzsment, a pedagógia, a mezőgazdaság, az egészségügy, valamint a testnevelő tanárképző szakok is szóba kerültek. Székelyudvarhely iskolaváros rangjának megőrzése és megerősítése a cél, nyitás az egyetemi oktatás irányába. Városunk számára a legjobb megoldás kell megtalálni, kiemelten fontos megteremtenünk a szerényebb anyagi körülmények közötti élő udvarhelyszéki fiataloknak az itthoni továbbtanulás lehetőségét is" – fogalmazott a polgármester.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."