Itthon » Oktatás

Ellenőrizték az óvodákat, iskolákat

A vezetékes vizet és az angolvécét hiányolják a tanintézményekből, de ahol van víz, ott sem biztos, hogy megfelel a vízminőség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Vizcsap-kez
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. szeptember 12., 16:03
0 hozzászólás. 

Augusztus 25. és szeptember 9. között ellenőrizték a prefektusi hivatal, a tanfelügyelőség, a Népegészségügyi Igazgatóság, és a helyi polgármesteri hivatalok munkatársai az iskolaigazgatók jelenlétében a Hargita megyei tanintézményeket.

Összesen 98 tanintézmény alegységeit vizsgáltak meg, ebből 44-nek van egészségügyi engedélye, 14-et felújítottak, átalakítottak és kérhetnek engedélyt, 18 alegységnél nem elegendő a vécék száma, azaz nincs külön tanároknak, illetve diákoknak, vagy külön a lányoknak és fiúknak fenntartott illemhely. Három épület felújítás alatt áll, ugyancsak háromnál nem megfelelő a víz minősége, 15 intézmény pedig száraz vécével rendelkezik – tudtuk meg Dr. Văcar Katalintól, a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság munkatársától.

Hozzátette: Hargita megyében 554-ből 107 alegység nem rendelkezik egészségügyi engedéllyel - egy iskolaközponthoz több épület illetve alegység: iskola és óvoda tartozik.

Székelyudvarhelyen és környékén 37 alegységnek nincs egészségügyi engedélye, ezek Etéd, Oroszhegy,Székelyderzs, Farkaslaka, Bögöz, Parajd, Kányád, Felsőboldogfalva, Máréfalva, Siménfalva községekben találhatóak.

Az ellenőrzés során a következő problémákat találták: nem megfelelő a vécé (kinti, száraz), nem megfelelő számú vécé (tanár/diák, fiú/lány), nem megfelelő vízminőség (nem iható).

Arra a kérdésünkre, hogy büntették-e meg azokat a tanintézményeket, melyeknél észleltek problémát, azt a választ kaptuk, hogy nem, mert nem ez volt a célja az akciónak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."