Itthon » Gazdaság

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román. Ez azt jelenti, hogy van, csak nem megy. Túra az inkubátorházban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...
dezsicsaba01

Nem fenékig tejfel az ügynökélet

Kertészmérnöknek tanult, de könnyen belerázódott a...

inku23
Mindenhova bedugtuk az orrunkat. Fotók: Dávid Anna Júlia
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2018. szeptember 19., 14:59
3 hozzászólás. 

Miután megittuk az első kávét (amit a főnök főzött!) igazi pimasz vendégek módjára – Annácskának eszébe jutott, hogy még tortát sem hoztunk a babalátogatóba – felfedezőútra indultunk az inkubátorház épületében. A keressük meg a konyhát címszó alatt mindehová bedugtuk az orrunkat.

Ennivalót már az első sarkon találtunk, a földszinti folyosón van a becsületkasszás hűtőszekrény, ínycsiklandó szénhidrátokkal és ellenállhatatlan színezékekkel tele. Az agyserkentő táplálék kettő és három lejért kapható, az átláthatóság kedvéért egy átlátszó dobozkába kell fizetni.

inku22

A rendszer eddig nagyon jól működött – tudjuk meg az igazgatótól – 300 lejes alaptőkével indult a „bolt", azóta már duplájára nőtt az összeg.

inku21

A kaja után a második legfontosabb dolog, a kávé is itt van kéznél. A fiúk szerint az automatából a forró csoki igazán finom, a kávét inkább a saját eszpresszójukból szeretik.

Jössz egy meccsre?

És ha már az ember kivette az aprópénzt a tárcájából, jótékony célra is fordíthatja, mielőtt kifordulna a hátsó ajtón cigizni. Ide van felállítva egy óriási urna, csocsóasztalra gyűjtenek az inkubáltak. Azt nem tudjuk, mióta zajlik a gyűjtés, de az eddigi összeget elnézve még eltarthat egy darabig, a csocsóasztal 2 ezer lejbe fog kerülni. De nyugi, csak a fele kell összegyűljön adományból, a másik felét kifizeti a ház. És ami még jobb, ingyen lehet majd használni, ha meglesz.

inku19

Az egész hely egyébként nagyon király: modern, tiszta, világos, egységes dizájnelemekkel. Egyetlen javaslatunk lett volna csupán, hogy még jobb legyen: a lépcsőház falaira is jól jönne valami motiváló felirat vagy dekoráció, mint az igazgató irodájában, ami egyébként az egyik legvidámabb hely az egész épületben.

inku04

Erre kiderül, hogy a tervek már megvannak a lépcsőházi falak dekorálására, csak még nem tudták felfesteni őket.

Az első emeleten találtunk egy termet, ami talán konyhának, vagy étkezőnek indult, a feliratok legalábbis ezt sugallják. De kaja nincs, csak egy gyakornok srác, Szabi, aki éppen az inkubátorház új beléptetőrendszerét programozza.

inku18

Azt mondja, mindjárt kész van, és azért lesz jobb, mint az eddigi, mert szinkronizálni lehet a mobileszközökkel, vagy valami ilyesmi.

Végre megvan a konyha is,

egy kicsi zöld szakács van az ajtón, ebből sejtjük, hogy jó helyen járunk. Az biztos, hogy nem amerikai stílusú, inkább minimál, hűtő, mikró, sütő, és szekrény. Ennyi. Megmelegíteni, vagy elkészíteni a kaját még ugyan el lehet, de megenni már inkább máshol kell, itt ugyanis sem asztal, sem szék nincs.

inku14

Szerencsére a konyhával szemben van az ebédlőnek nevezett bárszékes terasz. A kilátás egész jó, de beépített embereinktől megtudjuk, hogy eredetileg cigizőnek szánták az üvegkalitkát, csak a tervezés és kivitelezés között betiltották a dohányzást az épületekben. Nem is nagy szívás.

Lázadás a fedélzeten

Visszatérve a konyhába: ezek az emberek szeretnek veszélyesen élni. Világos a felszólítás, hogy a hűtőn kívül csak egy elektronikai eszköz legyen bedugva a konnektorba, erre az anarchisták nem bedugtak kettőt?! Ebből még baj lehet.

inku13

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román. Ez azt jelenti, hogy van, csak nem megy. Mondjuk, azt a két emeletet meg lehet mászni egy szuszra. Csak olyankor esik rosszul, amikor úgy jársz, mint Tamara: feljött, és az ajtó előtt jutott eszébe, hogy lent hagyta a kulcsot.

inku10

A legfelső emeleten, a folyosó végén megtaláltuk az ajtót, ahová MUSZÁJ volt bemenni. Majdnem olyan volt, mint a népmesékben, a hetvenhetedik toronyban, a hetvenhetedik ajtó, hetvenhét lakattal bezárva. De ezen csak annyi áll: szülőknek tilos.

inku05

Nyilván azonnal berontottunk. Bent olyan dolgokat találtunk, amire senki nem számított: a webprogramozók játszóterét. Kincső és Csongor mellett egy sárga kacsa, egy narancs gekkó, egy zöld róka, egy rózsaszín kutya és több origami pajtás is itt lakik a nagy almás képernyők között.

inku08

inku07

Ők egyébként nem az alap irodai felszerelést használják, itt mindenki főnökszékben ül, különben fájna a hátuk. Ja, nem az állatkáknak, hanem a szemtelenül fiatal inkubált programozóknak.

inku09

Visszafelé a vécét néztük meg.

Az iskolákkal ellentétben itt mindenhol van folyékony szappan, melegvíz, wc papír és kéztörlő. Különösen szimpatikus, hogy a környezetvédelemre is figyelnek, és arra kérnek, hogy csak egy darab kéztörlő papír használj el egy kézmosás után. Logikus, nem?

inku03

A komfortérzetünket azért némiképp csökkenti, hogy a wc-ajtókban nincs kulcs, tehát nem lehet bezárni, így azért szoríthatsz, nehogy valaki rád nyisson. Mondjuk az ilyen helyeken a szorítás nem éppen célravezető.

inku01

Az épületben mindenhol tisztaság van, ez többnyire Enikőnek, a takarítónőnek köszönhető, aki minden nap végigpucolja a közösen használt tereket. Igen, az ajtóüvegeket is, mind!

Bekukkantottunk a raktárba, majd visszajöttünk a földszinti nagy konferenciaterembe, megírni, hogy mit láttunk. De bejártunk már egy olyan műhelybe, ahol 3D nyomtatóval virágtartók készülnek, és VR szemüvegen keresztül lehet benézni a jövő otthonába. Itt mutatjuk meg.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
etelkagyorfi
2018-09-19 18:04:34
Ide írom, mert a képriportot nem lehet kommentálni, sajnos. Olyan szinten nem humoros, cseppet sem jópofa és ócska, amilyent az esetek 75%-ában megszokhattunk ettől az Egyedtől.
Ha lehetne egy javaslatom: készítsetek tartalmas, informatív cikkeket, elemzéseket (ha erre van elég ész a szerkesztőségben). A vicceskedést-jópofáskodást hagyjátok olyanokra, akik értenek hozzá. Értem én, hogy ez nem egy minőségi, nemzetközi onlinesajtó, de azért ezekezeknél a c
avatar
etelkagyorfi
2018-09-19 18:05:04
*a cikkeknél csak jobbat érdemel az udvarhelyi egyszerű ember is
avatar
etelkagyorfi
2018-09-19 19:19:23
Ez a szex téma egyébként valami gyenge clickbait? Vagy mi a fene, hogy az ember betölti ezt a szerencsétlen oldalt és három cikkben is a szex szó van? Ennyire kevesen olvassák? (mondjuk nem csodálom)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."