Itthon » Oktatás

Felfegyverzik a diákokat

Az Orbán Balázs Általános Iskola tanévnyitójára látogattunk, ahol a kis diákok biztatása mellett még a migráns kérdés is szóba került.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Iskolakezdés5
Iskolakezdés az Orbán Balázs Iskolában, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. szeptember 14., 12:43
0 hozzászólás. 

Az Orbán Balázs Általános Iskolában hétfőn reggel 9 órától megkezdték a 2015/2016-os tanévet. Az összegyűlt diákok, tanárok, szülők és meghívottak a magyar himnusz közös eléneklésével kezdték meg az ünnepséget, majd Gábos Anna igazgatónő intézett beszédet a jelenlévőkhöz.

„Az iskola az a hely, ahol felfegyvereznek tanítóitok a tudás hatalmával, kezetekbe adják azokat a kellékeket, amiket feltétlenül bele kell tegyetek az útitáskátokba, ahol munkával, kitartással, gyakorlással tanuljátok meg, hogyan kell érvényesülni az élet labirintusában" – mondta az igazgatónő.

Iskolakezdés3

Az iskola falai között az elkövetkezendő harminchat hétben, azaz százhetvenhét napban, 510 diák fog tanulni, tizenegy elemi és nyolc gimnáziumi osztályban. Ez a létszám kimagaslónak számít a város elemis tanintézményei között, csak a Móra Ferenc Általános Iskolában népesebb a diákok száma, tudtuk meg Nagy Endre aligazgatótól.

Próbáld ki az új táskádat

Az idei tanévet ötvennégy előkészítős tanuló kezdi majd meg, akik egyelőre még szüleikbe kapaszkodva hallgatták az igazgatónő biztató szavait. Az ünnepi beszédeket követően a kis nebulók verseket szavaltak, olyan is akadt köztük, aki bár még be sem ült az iskola padjába, máris magasra nyújtott kézzel jelezte, hogy önszorgalomból ő is ünnepi beszédet intézne diáktársaihoz. „Ha komolyan veszitek a tanítást, biztos vagyok benne, felnőtt korotokban jó munkahelyet találtok"– hangzott el a bölcs gondolat, a beszéd végén.

Iskolakezdés4

Az igazgató gondolatainak zárásaként köszöntötte az újonnan érkező tanárokat, majd a nagyobb diákokhoz is intézett néhány szót: „Ti már olyan emberpalánta sorba kerültetek, amikor érvelhettek az igazatok mellett, optikai csalódásokat érthettek meg, vagy a napjainkban történő népvándorlás okairól és következményeiről társaloghattok." A nyitóünnepség a székely himnusz közös eléneklésével ért véget, amit osztályfőnöki órák követtek, ahol az osztályközösségek hozzájutottak az idei órarendjükhöz, tankönyveikhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."