Itthon » Oktatás

Állat volt a napközi utóbbi két hete

Múgattak, bégettek, kukorékoltak a gyerekek a Csillagvár Napköziotthonban. Olyant láttak, amit eddig még soha.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

lovacska
Lókodi állatfarm, fotó: Gál Csilla
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. október 12., 16:14
0 hozzászólás. 

Istállóba költözött az óvoda, a Nálatok laknak-e állatok? elnevezésű pályázat kereteiben látogattak pajtába, tájházba a gyermekek szeptember 28. és október 10. között, ahol állatokról és azok környezetéről tanulhattak.

A két hét alatt több, állatokkal kapcsolatos programban is részt vettek. A lókodi kirándulásukon állatfarmot és tájházat nézték meg, bepillantást nyerve a régi falusi élet szokásaiba. Ez idő alatt az óvodai tevékenységek is kapcsolódtak a témához, a gyerekek állathangokat utánoztak, ezekhez kötődő verseket, dalokat tanultak és mindenki elkészítette a maga állatát.

DSCN4670

„A felkínált tevékenységek során fejlődött fantáziájuk, gondolkodásuk, kézügyességük, kitartásuk. Minden gyerek megtalálta számára érdekes, megfelelő munkát, ami könnyen elkészíthető volt, így hamar sikerélményben részesült. Fontos az állatvilág megismerésére és védelmére való nevelés, felhívni a gyerekek figyelmét az együttélés fontosságára, felelősségtudatuk felébresztésére. Ez a projekt segített tudatosítani a gyermekekben ezeket, általa gyarapodott ismeretük, felkeltette kíváncsiságukat a környezetükben élő állatok iránt, tapasztalatokat nyertek az életkörülményeikről, megismerték szokásaikat, tulajdonságaikat és védelmükkel kapcsolatos tudnivalókat" – mondta Lukács Kinga igazgató.

DSCN4863

A kicsik szüleik közreműködésével madáretetőket készíthettek és állíthattak ki. A gyermekmunkákból való kiállítás most is megtekinthető a napközi udvarán. Az egyik szülő jóvoltából, a gyerekek nagy örömére, egy nyuszi is az óvoda vendége volt egy napig.

Az állatokról szóló mesék, versek mondókák, dalok, játékok, a természettudományos ismeretek megalapozása megerősítette bennük az állatok iránti szeretetet, a törődést és felelősségtudatuk fontosságát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."