Itthon » Oktatás

Sok pénz sorsáról döntenek a gyerekek

Az Orbán Balázs Általános Iskola a Kaufland OlimpiadeleK nevű programja által kétezer euróhoz jutott hozzá.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Orban Balazs Kaufland
Stúdiót látogatnak az Orbán Balázs diákjai, fotó: Nagy Endre
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. február 15., 15:45
0 hozzászólás. 

A Kaufland idén is megszervezte OlimpiadeleK című programját, egy szeptembertől március végéig tartó országos vetélkedőt, amelyben oktatási intézmények vehettek részt. A versenyben részt vevők különböző iskolán kívüli tevékenységekkel gyűjtik a pontokat olyan kategóriákban, mint sport, egészség, kultúra, találmányok, környezet, stb..

A legaktívabb, azaz a legtöbb pontot gyűjtő tanintézet negyvenezer, a második harmincezer, amíg a dobogó harmadik fokára nemcsak egy, hanem százegy versenyző kerülhet, és mindegyikük húszezer eurót kap a verseny végén, de a fél távon is kiosztottak a száz első intézménynek két-kétezer eurót és ebbe a listába a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola is belekerült.

Nagy Endre, az iskola aligazgatója elmondta, igazából ezt a kétezer eurós összeget célozták meg, mégis reménykednek, hogy a végelszámolásnál is ott lehet az iskola, ha a projekteket, amelyeket kitűztek célul, meg tudják valósítani.

Arra a kérdésünkre, hogy mire költi az iskola a nyereményt Nagy Endre elmondta: „Véleményt fogunk kérni a gyerekektől, hogy mire lenne igényük, összesítjük, de szeretnénk egy nagyobb dologra költeni, mint apróságokra". Azt is elmondta portálunknak az aligazgató, hogy Gábos Anna igazgatónő vezényelte le a versenyt, osztotta szét a feladatokat a kollégák között, akik mindannyian kivették részüket a tevékenységekből.

Városunkból az Orbán Balázs Általános Iskola mellett a Tamási Áron Gimnázium, a Móra Ferenc Általános Iskola, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, illetve a Csillagvár és Zsibongó Napközi Otthon is szerepel a február végén lezáródó versenyben, de egyelőre mindegyikük kicsúszni látszik az első százhárom díjazottból.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."