Itthon » Oktatás

Megérkezett a nyári Mikulás!

A kezdő Pro Minoribus Egyesület nyerte az SZKA pályázatát. Játékot, könyvet kaptak a bölcsisek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

bölcsőde, könyv, szka, játék
Mesés ajándékot kaptak a bölcsisek
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA ADRIENNE
2016. május 10., 17:10
0 hozzászólás. 

Egy csodás verőfényes napon a városi bölcsődében nagy izgalommal várták a gyerekek a nyári Mikulást a sok-sok játékkal és mesekönyvvel. Kezdődhetne így is egy mesebeli nap, de a legszebb az egészben, hogy a Mikulást leszámítva minden valós. Még az öreg szakállast is elfelejtették a csodálkozó kicsik, amikor a városi bölcsőde asszisztensnői egy-egy nagy doboznyi új játékkal és könyvekkel léptek be a csoportok ajtaján.

04bolcsode-jatekok-szka

Annyira lefoglalta őket a sok újdonság, hogy a lehető legnagyobb komolysággal kezdték el a játékot. A felnőttek szíve vert talán a leghevesebben látva a sok kíváncsi és izgatott tekintetet.

Újoncként sikerült nyerni

A büszkeség érthető, hiszen egy hirtelen kipattant ötletből siker kovácsolódott. A bölcsőde fiatal és aktív asszisztensnői álmodták meg ezt a napot.

− Az asszisztensnők jöttek az ötlettel, hogy pályázzunk. Örömmel álltam melléjük, mert az egész kicsiket sokkal könnyebb beszoktatni, ha megfelelően le tudják foglalni a dadák – mondta el portálunknak Lukács Kinga a Csillagvár Napközi Otthon és a Városi Bölcsőde igazgatója. Nagyon fontos volt számunkra a pályázati lehetőség és a végső siker is, hiszen nagy játék- és könyvhiány van a bölcsődében. A meglévő játékoknak is a többsége szülői segítséggel gyűlt össze. A könyvek pedig vagy tönkrementek, vagy egyáltalán nincsenek.

01bolcsode-jatekok-szka

Az SZKA Ön dönt! idén második alkalommal kiírt pályázatára tíz civilszervezet jelentkezett. Közülük 545 szavazattal lett a harmadik helyezett a Pro Minoribus Egyesület. Ezzel négyezer lejt nyert a bölcsőde, amiből kétezerhatszáz lejt költöttek játékokra, a fennmaradó összegből és az önrészből pedig gyönyörű, színes könyvekre is futotta.

− Elmondhatom, hogy csodálatos szülői közösség van mind az óvodában, mind a bölcsődében, és ennek köszönhetően rövid időn belül két pályázatot is megnyertünk. Ezen túlmenően nagyon jó összekovácsoló ereje is van egy-egy ilyen megmozdulásnak. Szóval nem kérdés, hogy továbbra is pályázni fogunk, van mire költeni a pénzt – mondta az igazgatónő.

Használd a kártyád

Péter Attila, az SZKA pályázati és programmenedzsere számára is meglepetés volt ez az óriási szülői összefogás és hozzáállás. Nemcsak az dicséretes, hogy két pályázatot is megnyert az egyesület, de mindezt újoncként sikerült elérni. A régebb óta pályázó szervezetek már nagyjából tisztában vannak azzal, hogy mennyi embert, és hogyan kell mozgósítaniuk ahhoz, hogy nyerjenek, mégis ez az összefogás elsöprő volt velük szemben is.

05bolcsode-jatekok-szka

Péter Attila felhívta a figyelmet arra, hogy jó, ha a kártyáját mindenki használja évközben is, nem csak a szavazások alkalmával, hiszen így továbbra is ilyen és még nagyobb támogatásokat tudnak kiosztani a jó dolgokat megálmodó civil szervezeteknek.

07bolcsode-jatekok-szka

Jelenleg az Elan Trio üzleteiben, a Réka Gyógyszertárban, a központi Petry húsboltban, a Harmopan szombatfalvi és a bethlenfalvi üzleteiben, és a Mátyus Dental Stúdióban lehet használni a közösségi kártyát, de folyamatban vannak a tárgyalások más szolgáltatókkal, boltokkal is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."