Itthon » Oktatás

Még alig járnak, s már sportolnak

A Kipi-Kopi Napköziotthon hetedik alkalommal is tett a gyermekek egészségének megőrzéséért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Kipi kopi-1
Edzés Dusinszki Zoltánnal
szerkesztoÍRTA: ANTAL JÚLIA, BOKOR TÍMEA, SZIA ILDIKÓ
2016. június 10., 10:39
0 hozzászólás. 

Az óvodáskor egyik kiemelt feladata a mozgásfejlesztés és a gyermekek egészségének megőrzése, harmonikus testi fejlődésük biztosítása, a mozgás megszerettetése. Ebben az évben immár hetedik alkalommal indította „Az élet mozgás, a mozgás élet" jeligés programját a Kipi–Kopi Napköziotthon és a Kipikopi Neveljünk együtt! Egyesület.

Oviolimpia

Az esemény során május 31-én tartották meg a III. Ovi-foci olimpiát. A rendezvényt kétévente a Székelyudvarhelyi FC és a Kipi-Kopi Napközi Otthon partnerségben szervezi meg. Idén városunknak mind a kilenc óvodája képviseltette magát 5-6 éves focibarát gyerekek révén. A jelentkezők májusban labdarúgó edzéseken vettek részt, Dusinszki Zoltán edző irányításával. Az edzések után az előválogatások is megtörténtek, így a bajnokságra már csak a legjobb kisfocisok szerveződtek óvodájuk csapatába.

Kipi kopi-6

A 2016-os év Ovi-foci olimpia dobogósai az Eszterlánc Napközi Otthon (bajnok), a Kipi-Kopi, illetve a Ficánka csapatai lettek. A nyertes csapatok egy-egy kupát vehettek át, ugyanakkor különdíjnak örvendezhettek a sportág legügyesebbjei.

Rollerrel a napiba

A Kipi-Kopi óvodásai a focin túl is aktív tevékenységekbe kapcsolódhattak be. A sport világnapján ovis aerobikot szerveztek Bogos Mónika aerobikedző vezetésével, a kihívás napja alkalmából közös sétára, gyaloglásra, kocogásra hívták csoportjaikat a közeli határba, kisebb-nagyobb távon együtt a családokkal.

Kipi kopi-3

A napközi aktív programjaiba mindig bevonják a szülőket is, ezáltal erősítve az óvoda és a család kapcsolatát. Sok esetben a szülők autóval hozzák-viszik a gyerekeket óvodába, így ezúttal arra kérték őket, hogy a program ideje alatt az autós és tömegközlekedés helyett járjanak gyalog, biciklivel vagy rollerrel napiba.

Az óvónők egészségmanókkal jutalmazták a kis sportolókat, amit minden gyerek a névre szóló Mozgásra fel! naplójába gyűjthetett össze. Mozgásban a család címen az óvónők felkérték a szülőket, hogy küldjenek be dinamikus családi fényképeket, amelyek a szabadban készültek, valamilyen sporthoz, mozgásformához kapcsolódva.

Ugyanakkor a gyerekek több csoportban családi rajzokat készítettek arról, hogyan töltik otthon sportos szabadidejüket. Az összegyűlt anyag megtekinthető fotó- és rajzkiállításként az óvoda udvarán. A sportos programokat a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal támogatta.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."