Itthon » Oktatás

Majdnem kétszáz jegyet megóvtak

Összesen 182 óvási kérelmet jegyeztek be a két udvarhelyi érettségiztető vizsgaközpontban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. július 06., 15:51
0 hozzászólás. 

A Tamási Áron Gimnáziumban és a Kós Károly Iskolaközpontban összesen 182 óvást adtak be szerdán délután, az első eredmények kitűzése után.

A Kósban 94 óvási kérelmet nyújtottak be. 53 esetben matematika, 25 román nyelv és irodalom, 11 magyar nyelv és irodalom, 2 biológia, 2 földrajz és egy pszichológia dolgozatról gondolták úgy a vizsgázók, hogy többet ér annál az osztályzatnál, mint amennyit a szerdai erdeményhirdetéskor közöltek - tudtuk meg a vizsgabizottság elnökétől, Részeg Ildikótól.

A Tamásiban 88 óvást jegyeztek, az ottani központ elnöke, Vodă-Marc Lică Adrian adatai szerint 29 román, 11 magyar, 18 történelem, 14 matematika, 2 fizika, 6 biológia, 6 földrajz és 2 filozófia dolgozatra kérték az újrajavítást.

A procedúra szerint a diákok abban a vizsgaközpontban adták be az óvást, ahol vizsgáztak, ám az újrajavítás már nem abban a megyében történik, ahol a dolgozatokat először kijavították, a mi esetünkben Szeben megyében, hanem egy harmadikban – tudtuk meg a tanfelügyelőségtől. A végleges eredményeket a dolgozatok újrajavítása után, július 10-én teszik közzé.

A hivatalos adatok szerint a Székelyudvarhelyen érettségizők 59,74 százaléka ért el átmenő osztályzatot a nyári vizsgaidőszakban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."