Itthon » Oktatás

Ilyen lesz az Orbán Balázs iskola tornaterme

Az iskola alsó sportpályára húzzák fel az új sporttermet. Görgess és nézd meg, hogy milyen volt, illetve milyen lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

00-DSC 1016
Erre a helyre építenek. Fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. július 26., 10:46
0 hozzászólás. 

Arról, hogy milyen volt, sokat nem lehet beszélni, mert az 1974-75-ben épült lakótelepi általános iskola egyik tantermében volt berendezve a tornaterem. Az ideiglenes megoldás további három évig fog működni, mert a tervek szerint még három év kell, ameddig használható lesz az új tornaterem.

00-DSC 0975

A tornaórákat jó időben az 514-es diáklétszámú iskola két, betonozott, illetve aszfaltozott sportpályáján tartották, ezek egyike ugyanúgy megmarad, az új sporttermet az alsó pályára építik fel. Nagyon régen, még a nyolcvanas években a hidegebb hónapok, illetve esős időjárás alatt a földszinti folyosón tartották a tornaórákat. Akkor annyi diák járt az iskolába három váltásban, hogy nem lehetett egyetlen tantermet sem tornateremnek átalakítani.

00-DSC 0996

Ami a terveket illeti, a polgármesteri hivataltól szereztük meg azokat. Az előtanulmányt az udvarhelyi Pecta Kft. készítette, a főtervező Orbán Kinga, a főépítész pedig Albert Márton volt a hivatal sajtóirodája szerint. Az épület kívülről így fog kinézni.

OBsportterem2

Ami a tornaterem paramétereit illeti, Az épület hossza 52,70 méter, szélessége 28,85 méter lesz. A magassága a legmagasabb ponton 10,38 méter, amiből a használható belmagasság 6,80 m.

OBSportterem1

A sportterem pályája 1071,4 négyzetméter lesz, hossza 40, szélessége 20 méter lesz. Két kézilabdakapu lesz a pályán, egyik oldalán (az iskola felé eső részen) pedig lelátó is helyet kapott.

A sportterem megépítéshez a Regionális és Fejlesztési Minisztérium Országos Helyi Fejlesztéseket Támogató Programtól (PNDL) kapott pénzt a város, a teljes beruházás 5 757 675 lejbe kerül, ebből az építkezés költsége 4 651 991 lej. A város 5 589 966 lejt pályázott a PNDL programból, az önköltség 145 156 lej lesz, ezt három év alatt kell előteremteni – a tervezési fázisra eddig 22 551 lejt költöttek el.

OBsportterem3

A tervek szerint három év alatt felépülne a sportterem, tehát 2020-ban kezdődő tanévben már a teremben lehetne tartani a tornaórákat.

Az Orbán Balázs Általános Iskolában 45 évnek kellett eltelni ahhoz, hogy tornaterme legyen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."