Itthon » Oktatás

Két iskola váltott egyenruhára

A Benedek Elek és az Orbán Balázs iskolák diákjai is uniformist öltenek idén. Mutatjuk a viseleteiket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Lehull a lepel az udvarhelyi formaruhákról. Fotók: Bálint Kinga Katalin, orbanbalazs.ro
Lehull a lepel az udvarhelyi formaruhákról. Fotók: Bálint Kinga Katalin, orbanbalazs.ro
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. szeptember 09., 16:21
4 hozzászólás. 

A Benedek Elek Pedagógiai Líceum már az elmúlt tanévre tervezte az egyenruha bevezetését, többféle terv is készült a tanintézet dizájn végzettségű rajztanárnője közreműködésével – tájékoztatott korábban Bálint Mihály igazgató.

Már megegyezés is született egy modellről – piros zakó, kockás szoknya, szürke ing, és a fiúknak szürke nadrág, de bonyodalmak adódtak, így a nyári vakációra maradt a ruhavásárlás.

Darabról darabra készül a viselet

A végleges változat nem sokban tér el az eredetitől, csupán az ing lett más: szürke, bordó szegélyes helyett piros-fehér apró csíkos felsőt viselnek a tanulók. A középiskolás lányok egyenruháját a tízedik osztályos Gedő Andrea mutatta be nekünk. Ő a múlt héten szerezte be a viseletet, és kényelmesnek találja. Nagy becsben tartja az uniformist, még nem merte betenni a szekrénybe, nehogy összegyűrődjön – mesélte mosolyogva.

Peda egyenruha 5 webNem is csoda, ha félti az új ruhadarabokat: egy középiskolásoknak tervezett szoknya, zakó és két ing 315 lejbe került. Ezeken kívül tetszés szerint választhatnak fekete nadrágot.

A fiúk viselete a hasonló ing mellé szürke nadrággal és egészül ki. A zakók mellrészébe a B és E betűket, illetve az iskola címerében látható baglyot hímezték. A fiúk egyenruhája még nincs teljesen kész, ezért az igazgató becslései szerint a tanév második félévétől viselhet mindenki uniformist. A ruhákat az Interloch üzletében lehet megvásárolni.

Kisdiákok kékben

Két középiskola, a Tamási és a Peda mellett az Orbán Balázs Általános Iskola is vállalta az uniformis bevezetését.

obcsajA Tábor-lakótelepi tanintézet diákjai főként a kék szín árnyalataiba bújnak – a készülő egyenruháról már egy fotógaléria is megtekinthető az iskola honlapján.

obfiuAz egyenruha darabjai közül egyelőre csak a pólók jelentek meg, a lányok rózsaszín, a fiúk világoskék blúzban járnak majd. 

Különlegesség, hogy a zakóra az O és B betűkön kívül az iskola védjegyének számító színes ceruzák is felkerültek.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ÁgnesÁgneske
2016-09-10 07:09:15
Szerintem borzasztó drága 315 lejért az egyenruha. Nem azért lettek kitalálva az egyenruhák, hogy ne kelljen kitűnni? Ehhez képest divatbemutatóknál tartunk, verseny, hogy ki varrat drágábbat, márkásabbat?! Miért nem lehet egy praktikus és olcsóbb megoldást találni? Nekem még nincs gyerekem, szóval nem azért írok, és nem is azért mert nem tudnám kifizetni ezt a pénzt az egyenruháért. Szülőként szóvá tenném. Aztán vannak akiknek ez hatalmas kiadás. Rájuk gondol valaki? Ha nagyzol az iskola, miért nem pályáz egyenruhára és miért nem fizeti ki? Ha jövőre kinövi a gyerek, kihízza, kifogyja, gondolom lehet venni másikat...
avatar
Csedo
2016-09-10 13:20:18
Nem eleg h idetlen, amcsi filmekbol koppintot szar, pont olyan mint amilyen egyenbalfasz gyeremekeket sikerul legyartani 12 ev alatt, Gratula.
avatar
hofika
2016-09-10 17:34:35
kabátok
kabátok nem tudom milyen időszakra voltak tervezve de a bélés elmaradt...
avatar
szattilasz
2016-09-12 09:48:08
:/
Elég drága. Miért ennyi?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."