Itthon » Oktatás

Van egy ötleted?

Vegyél részt az udvarhelyi tech-x-faktorban, ahol csapatoddal és mentorotokkal elkészíthetitek saját alkalmazásotokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Illusztráció
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. augusztus 23., 13:31
0 hozzászólás. 

Mentorprogrammal és szakmai táborral egybekötött, több szakterületet érintő termékfejlesztői csapatversenyt hirdet középiskolásoknak a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány Heuréka programjának keretein belül a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség az ErGo Egyesülettel közösen.

A versenyen és a képzésen a diákok tanulhatnak üzleti tervekről, marketingstratégiákról, és projektmenedzsmentről, de főleg érdekes informatikai témákról, programozásról, tervezésről tudhatnak meg többet szakemberektől. Megnézhetik, hogyan készül el egy számítógépes alkalmazás, hogyan értékesítik azt, és segítséget kérhetnek sajátjuk kivitelezésében.

Amit tudnod kell

A program 4-5 fős középiskolás csapatoknak szól. A csapattagok jöhetnek különböző évfolyamokról, szakokról, de nem árt, ha minden csapatban van egy informatikus, vagy programozni tudó diák.

A diákoknak egy ötlettel kell jelentkezniük, amely a szervezők leírása szerint bármilyen számítógépes, internetes vagy mobilos alkalmazás lehet. Előnynek számít, ha az ötletnek van helyi vonatkozása is, hasznos lehet az udvarhelyszéki, székelyföldi régió számára. A jelentkezőknek le kell görgetniük a programra felhívó oldal aljára és kitölteniük a jelentkezési ívet augusztus 31-ig.

Táborozni is fogsz

A jelentkezés után felkészítik őket, hogy bemutassák ötleteiket, amelyekből csak a legjobb 5 jut a következő fordulóba, ezek kilétéről egy szakmai zsűri fog dönteni. Szeptember 10-e után a továbbjutó csapatok mentorokat kapnak maguk mellé, akik a projekt típusának megfelelő szakemberek lesznek, és akik segítenek előkészíteni az ötletek kivitelezését. Ezt három előadásokkal tarkított hétvége, majd szakmai tábor követi.

A verseny harmadik fázisa az ötletek kivitelezése és a prototípusok fejlesztése, amelyben amellett, hogy a mentorok a diákok segítségére lesznek, cégeik biztosítják majd a fejlesztési folyamathoz szükséges eszközöket is.

A verseny novemberben zárul, az elkészült prototípusokat egy versenyen mutatják majd be a diákok. A díjak mellett, ha az ötlet és a prototípus minősége lehetővé teszi, további támogatást is kaphatnak a középiskolások a cégektől, hogy folytassák fejlesztéseiket és esetleg kiadható alkalmazások születhessenek azokból.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."