Itthon » Oktatás

Szülőföldjük történelmét tanulhatják az iskolások

Szeptembertől székelységtörténeti tankönyvet lapozhatnak a székelyföldi diákok – jelentette be Ferencz S. Alpár főtanfelügyelő június 6-án.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

Ferencz Salamon Alpár
A tankönyv 6 nagy fejezetből áll majd
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. június 07., 12:04
1 hozzászólás. 

Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére, Kovászna Megye Tanácsa társfinanszírozásával, a Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel partnerségben készül el szeptemberre a székelység történetét bemutató tankönyv, nagyrészt csíki, udvarhelyszéki, illetve háromszéki és marosszéki történelem szakos tanárok, történészek, régészkutatók együttműködésével.

Az új tanügyi törvény többek közt lehetővé teszi a tananyag mennyiségének csökkentését, valamint az előirányzott évi tanóraszám 25%-át a pedagógus legjobb belátása szerint használhatja fel, és növekszik a választható tantárgyak aránya, amelyek mind kiváló lehetőséget nyújtanak egy Székelyföld történelmével foglalkozó tantárgy bevezetésére – mondta a főtanfelügyelő.

A tankönyv 6 nagy fejezetből áll majd, 22 leckéből, és elsősorban a VI–VII. osztályosoknak ajánlják, de középiskolában is használható lesz a tanár kiegészítéseivel. Mindegyik fejezet kétoldalas illusztrációval-képpel kezdődik, amely tartalmaz egy rövid, általános jellegű leírást a fejezet témájáról, illetve az adott fejezet leckecímeit. A leckék végén, Irodalmi fogódzó címmel, a korszak témájához illő szépirodalmi ajánlóval, illetve filmajánlóval találkozik a gyerek és pedagógus.

A székelységtörténeti tankönyvet olvasókönyv, kézikönyv formájában is szeretnénk majd kiadni felnőttek számára – jegyezte meg Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke

Sajtóközlemény



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-06-08 16:39:52
A románok részéről az hol fog kezdődni?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."