Itthon » Politika

Halálos fenyegetés és tettlegesség a kampány utolsó éjszakáján?

Farkas György állítja, az egyik polgári párti tanácsos ütötte meg pénteken éjjel – az MPP-sek plakátok után nyomoztak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Farkas György
A kabinetvezetőn tettlegesség nyomai látszanak
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. június 09., 06:23
35 hozzászólás. 

A rendőrség is közbeavatkozott az RMDSZ és az MPP politikusai közti vitában június 9-én, szombaton hajnalban. Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke a helyszínen, a székelyudvarhelyi rendőrség épülete előtt válaszolt az uh.ro kérdéseire.

A pártelnök elmondása szerint kollégái 23 óra után értesítették arról, hogy a város különböző pontjairól lejárató plakátokat gyűjtenek be, mivel ezek törvénytelenek, ugyanis sem a nyomda, sem a megrendelő nincs rajtuk feltüntetve, ugyanakkor rágalmazó tartalommal bírnak.

Szász szerint egy fehér színű, Skoda Octavia típusú, B-76-KIV rendszámú autóval közlekedik a plakátolás szervezője és tudomása szerint egy, ebben az autóban utazó illető a polgári párt aktivistáit halálosan megfenyegette. Az MPP elnöke a hír hallatán a 112-es segélyhívó számot tárcsázta: elmondása szerint a rendőrség egy csapata rövid időn belül a helyszínre érkezett.

Szász úgy véli, a fent jelzett autó időközben körülöttük és a rendőrök körül cirkált, „mintha a rendőrséget is meg akarták volna félemlíteni, hogy gondolják meg, hogy mit csinálnak". A pártelnök szerint a rendőrök fél órán belül megállították a gépkocsit és ők azt látták, a jobb első ülésen Farkas György, Bunta Levente kabinetfőnöke ül.

Az MPP elnöke nyilatkozatában kifejtette, kollégái szerint Farkas mellett „az a marketingiskolás" ült, aki „gyakorlatilag Buntának a hazugságkampányát csinálta". Szász elmondta, a két személyt bevitték a rendőrségre, ők pedig feljelentést tettek ellenük.

RMDSZ autó

Átkutatták az autót a rendőrök

A polgáriak vezetője szerint egyik csapatukat megijesztették, megfenyegették, körözték, és nyomást gyakoroltak rájuk. Szász elmondása szerint 2009-es tapasztalatokra alapozva arra készültek, hogy versenytársaik ismét „ilyen nemes eszközökhöz nyúlnak", ezért járták a várost embereik.

A pártelnök kifejtette, meg van győződve arról, hogy az egész RMDSZ-es csapat mögöttük lehetett, mert „itt járt Jakab Áron Csaba is, és Benedek Áron Csaba is és őrizték a kocsit, hogy nehogy kinyissák".

A történtek után nem sokkal a rendőrség munkatársai átkutatták a jelzett gépjárművet, amelyben semmilyen plakátot, szóróanyagot, vagy egyéb, bűncselekményre, esetleg kihágásra utaló jelet nem találtak. A helyszínen tartózkodó RMDSZ-es tanácsosok nem kívántak nyilatkozni az ügyben, ám röviddel a történtek után közleményben reagáltak.

Álláspontjuk szerint "az elmúlt évek tapasztalatai alapján, a törvényes kampányzárás előtt pár órával, az ellenjelölt politikai pártok emberei szervezetten leszaggatják az RMDSZ választási plakátjait" - ennek megelőzése érdekében, a városi RMDSZ kampánystábja az éjszaka folyamán a hirdetések és plakátok állapotát figyelte, hogy "a törvényes, reggel 7 óra előtt a hiányzókat pótolhassák".

A kampánystáb közleménye szerint "június 9-én, a Haáz Rezső utca sarkán, Szász Jenő megfenyegette, majd ezt követően Fóri Endre, MPP-s megyei tanácsosjelölt szemtanúk és rendőrök jelenlétében bántalmazta Farkas Györgyöt, Székelyudvarhely polgármesterének kabinetvezetőjét".

A közlemény kitér arra is, hogy "a bántalmazást követően a sértett a székelyudvarhelyi rendőrségre ment és a fent nevezett személyek ellen feljelentést tett testi sértés, fenyegetés és felbujtás vádjával. A testi sértést a kórház sürgősségi osztályán az ügyeletes orvos megállapította".



35 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szundi
2012-06-09 09:18:32
:)
Gura bate curu'
avatar
elyke75
2012-06-09 09:31:20
szerintem megérdemelte a monoklit

avatar
szundi
2012-06-09 09:42:55
re:
avatar
elyke75
szerintem megérdemelte a monoklit

szerintem nem meg, hanem KI :P
avatar
hofika
2012-06-09 09:58:20
az sem mellékes hogy az autó átkutatásához ügyészi engedélyt kellet kerni addig nem engedtek :D,kezd divatba jönni :D
avatar
kszl
2012-06-09 09:58:51
Egyik 19, a másik 20-1.

Szász Jencike mindenképp szeretne hízni a város polgárain. Megvan sértődve, azokért a plakkátokért, de azok a kérdések jogosak. Na de az igazság az fáj...

Az RMDSZ sem különb, de 4 év alatt sokkal többet fejlődött a város, mint Szász Jencikének 12 éve alatt...
avatar
Kukorica János
2012-06-09 11:15:56
:((
Elég szomorú, hogy idáig fajultak az események! Még az hiányzik, hogy egy ilyen verekedős ügyvéd bekerüljön a megyei tanácsba! Remélem megkapja méltó büntetését!
avatar
huha
2012-06-09 11:20:54
Baromarc Gyurka
Na végre már valaki pofán verte ezt a baromarcot!! Rettegésben tartja a polgármesteri hivatal alkalmazottjait, kiskirálykodik a városban, mintha neki mindent szabadna. Remélem hamarosan hazamegy Háromszékre.
avatar
hahaha
2012-06-09 11:24:55
Az MPP most kimutatta a foga feherjet. Bravo. Lehet szavazni az mpp-re aki az ilyen aggressziv emberekben latja a jovot. Kerdem en , Jenoek megis miert gyujtogetnek?? Nincs egyeb dolguk mint plakatokat szaggasanak?
avatar
p_robi86
2012-06-09 11:28:31
Akkor jo buli volt az ejjel :). A legviccesebb az h Jeno ekkora cirkuszt csinal az őt lejárató plakatokert. Mintha nem kaptam volna naponta legalább 10 szórólapot, smst stb az mpptol ami a többiek ellen szól. Nagyon bohóc az MPP, RMDSZ, junta, benő, gyuri s az egész díszes társaság.

Kellenek nekunk ilyen emberek a varos elere?
avatar
hahaha
2012-06-09 11:30:18
Es az MPP lejarato sms, szorolapjai akkor korrektek? Erdekes meglatas...
avatar
Krisztián
2012-06-09 11:30:46
Hogy került oda SP és verőlegényei????, akik az elmondások szerint eltűntek a helyszínről. Gálfi Árpit és társait fenyegették meg valami Elemérék halálosan, amikor a tanácsosok kérdőre vonták, miért tépik az MPP plakátjait és szamizdatot ragasztnak.
avatar
hollo
2012-06-09 12:05:09
Megérdemelte. Csak az a gond, hogy az ilyen ember még kurv@bb lesz ezután. Át kell dobni a megyehatáron!!! Nincs itt helye Székelyudvarhelyen. Szász Jenőt pedig Budapestre kell száműzni. Négy év alatt a Fideszt is szétbarmolná.
avatar
hhh
2012-06-09 12:16:00
..mert megérdemled!
A "báránybőrbe bújt" Farkas kiérdemelte azt, amit kapott, sőt, ez még csak simogatás volt ahhoz képest, ami járna neki. Igaza van az előttem szólónak ("Huha"). Remélem már nem sokáig keseríti a hivatalban dolgozók életét.
Egy ilyen jellemű kabinetfőnök ne adjon tanácsokat a város vezetőjének!
Egyébként pedig úgy az RMDSZ mint az MPP kampánya nevetséges és siralmas volt. Remélem mostmár végképp bebizonyította a két párt, hogy az udvarhelyieknek nincs szüksége rájuk!
avatar
lfsz
2012-06-09 12:31:40
Aki nem hiszi, járjon utána
Szó sincs verekedésről. "Bántalmazás" annyit tesz, kapott egyet az autó ajtójától... Az sem mellékes, ki kezdte... Csak, ha kicsit ferdítünk a nyilatkozatunkban, akkor máris be lehet feketíteni másokat. Most már tényleg kéri a verést ez az ember.
avatar
György Sándor-Hunor
2012-06-09 12:57:55
szép kocsi
avatar
hofika
2012-06-09 13:00:01
Farkas György jó fej lehet mert a rendőrök nem az ö kérésére mentek ki de hát jól ki fordította a dolgot na ezt az éjjel nem hittem volna,a rendőrök a fenyegetőzésre voltak ki hívva nem azért hogy kapót egyet ,de hat az indulatokat kordába kell tartani mert hanem az ellenfél csapdájába esik.
avatar
Ercsoka
2012-06-09 13:24:20
Tutibiztos marketing
Vajon mi lendítene nagyobbat a vállalkozásodon?
Ha 3-szor jobban értenél a szakmádhoz, ha 3-szor több terméked lenne raktáron, vagy ha 3-szor jobban értenél a marketinghez?

EGYIK SEM!

A valasz: Ejjel, ahelyett, hogy aludnal, embereket fenyegetsz!

Nem is tudtam, hogy errol szol a marketing iskola...
Ismeros volt az auto es a rendszam innen: http://bit.ly/KVcNNK
avatar
Optimus
2012-06-09 13:47:56
Ercsoka
Ercsoka kie is ez az auto ?? mert szep darab megkell hagyni :)
Mellesleg udv a nagykampanyolok vilagaban ... nagyobb varosokban szokas ez... szoval nem furcsa mar ezzsem ...:D

Jo tanacs, barmely parttol is legy - ittasan ne kampanyolj...

Kozben raakdtam egy ujjabb cikkre ... : http://uh.ro/itthon/politika/10004-fori-senki-nem-utott-senkit

na akkor most kinek hidjen az emberfia...
avatar
lehel0
2012-06-09 15:27:19
http://goo.gl/R2foj
avatar
guru
2012-06-09 15:35:58
az igazság
Közlemény

A június 8-ról 9-ére virradó éjszaka folyamán Szász Jenő a Magyar Polgári Párt elnöke bejelentést tett a rendőrségen a 112-es sürgősségi telefonszámon, aminek mentén a munkafeladatát végző polgármesteri hivatal alkalmazottját, Farkas György kabinetvezetőt szállító gépjárművet a rendőrség megállította. Az ellenőrzés ideje alatt először a helyszínre érkezett Szász Jenő, majd Fóri Endre, továbbá 3-4 autó 15-20 emberrel, akik erőszakoskodva, agresszíven próbáltak feszültséget szítani.
Fóri Endre, valamint Szász Jenő a polgármesteri hivatal munkatársát többször felszólították, hogy szálljon ki az autóból és megfenyegették a következő szavakkal: „Most elkaptunk, most nem szabadulsz. Meg vannak számlálva a napjaid.” Mivel Farkas György nem válaszolt a provokációra és nem volt hajlandó kiszállni a járműből, Fóri Endre MPP-s megyei tanácsosjelölt feltépte a kocsi ajtaját és ököllel arcon ütötte a hivatal munkatársát. A bántalmazást követően a sértett a székelyudvarhelyi rendőrségre
avatar
guru
2012-06-09 15:38:42
igazsag2
ment és a fent nevezett személyek ellen feljelentést tett testi sértés, fenyegetés és felbujtás vádjával, valamint jelentkezett a Városi Kórház sürgőségi osztályán, ahol megállapították a bántalmazás tényét.
Nem értjük, hogy miért, de ezt követően a rendőrség két tanú jelenlétében alaposan átkutatta az autót, amellyel a hivatal munkatársa utazott. Az alapos kutatást követően nem találtak semmilyen törvénytelen tevékenységre utaló nyomot vagy anyagot. Rendkívül furcsának tartjuk, hogy amíg a hivatal munkatársát szállító autó vezetőjét megbüntették a kocsi papírjai miatt, valamint alkoholszondás ellenőrzésnek vetették alá, nem találva szeszes ital fogyasztására utaló nyomot, nem ellenőrizték a többi autó iratait és azoknak vezetőit sem. Mi több, feltartották az ellenőrzés ürügyén a fent említett személyeket, pedig a 15-20 agresszív egyén jelenléte fenyegetést jelentett a három emberre. Ezt a körülmény súlyosbítja annak a ténye, hogy a rendőrség mindenféle intézkedés nélkül szemlélte az
avatar
guru
2012-06-09 15:40:12
igazság3
rendőrség mindenféle intézkedés nélkül szemlélte az hivatal munkatársának bántalmazását. Farkas György hivatalos minőségben feladatát látta el, ellenőrizve a kampánnyal kapcsolatos rendellenességeket, tudva azt, hogy az előző években is sor került hasonló esetekre.
A közleményhez csatoljuk azt a fényképet, amelyen tisztán látható az események során a rendőrség autója mögött álló HR-19-PRO rendszámú Mercedes, mely Szász Jenő használatában áll.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala
Sajtóiroda
2012. június 9.

avatar
szigetvari
2012-06-09 16:30:38
Részben igazad van..
Endrike, a híhíhíres jogászarc...most ha visszakerülnének, még jobban tudná, mit hogyan nyúljanak le.
Mindketten bedobták a családot is a kampány mélyvízébe, mert ugy-e nem minden, hogy az ükunokáik rendben vannak, de egy újabb mandátummal-lehet hogy most az azok unokáiknak is megoldódik a gondtalan élete...
Menjetek haza kis víkóitokba, zárjátok be a düledező kapukat és hagyjátok érvényesülni az újakat.
Az UDMR valóban tett valamit, csak nem eleget. Ez a nem mindegy. Be is van rezelve a banda.., mert eljön az elszámolás napja !




avatar
kszl
Egyik 19, a másik 20-1.

Szász Jencike mindenképp szeretne hízni a város polgárain. Megvan sértődve, azokért a plakkátokért, de azok a kérdések jogosak. Na de az igazság az fáj...

Az RMDSZ sem különb, de 4 év alatt sokkal többet fejlődött a város, mint Szász Jencikének 12 éve alatt...
avatar
szigetvari
2012-06-09 16:31:37
helyesen
,,viskóitokba,,
avatar
Verika30
2012-06-09 18:28:32
xxxxxx
Szasz Jeno csak ne kritizaljon senkit mindadig amig olyan szemelyes levelekte kuld az anyukaknak hogy ha ra szavaznak akkor 2 evesen felveszik gyerekeinket a napkozibe.Ezt nem o donti el ,nem rajta mulik.Vagy sajat kazant igernek a lakoknak ha ra szavaznak.Ezert bajba kerulhet.Nem volt kepes semmit csinalni 12 ev alatt csak a maga malmara hajtani a vizet.Az RMDSZ legalabb valamit a varosnak felmutatott.Nem csak szoborra van szuksegunk hanem jo utakra jo jardakra es unios jatszoterekre,mert pl a tabornegyedi jatoszoter az minden csak nem gyermekbarat jatsoter.Foglalkozzanak ilyen dolgokkal es minket ne zavarjanak az uzeneteikkel telefonon,vagy este kesore ne verjek az ajtonkat holmi hujjeseggel.
avatar
Omlad
2012-06-09 18:38:14
bye bye Jenő!
Hányszor öklendezett a postaládám a kampány alatt, mennyi papírt legyúrtak a torkán az MPPs vezérek. Valósággal követték minden lépésemet, hol sms-el, hol telefonhívással, hol kérdőívvel, mindenképpen meg akartak győzni, hogy én nem vagyok Magyar, se életképes ha nincs Jenő az élen. De azt hiszem szaladhatnak immár a Nyírő mozgó urnával is, mert a város kiismerte.
avatar
H.H.H
2012-06-09 20:10:20
Tisztelt udvarhelyi Polgártársaim!
Amit felépítettünk,nem szabad lerombolni! Profán hasonlattal élve az ember nem tagadja meg a gyökereit,múltját,ha nincs múlt,nem lesz jövő sem.
Minden jóérzésű embert arra kérek,holnap menjen el szavazni, éljen a jogával,szavazzunk bizalmat Bunta Leventének,az RMDSZ csapatának.
Nézzünk körbe a szomszédos országokban mi történik a magyarsággal- jó példa Szlovákia!
avatar
kukoricajanos1990
2012-06-09 21:08:18
Jogasz Endre szep esteje
Jogasz Endre nagy lendulettel haladt at a varoson es 2 letepett plakat kozott beleakadt a farkasba:) A rendorvadaszok segitsegevel konnyen leteritette az ordast, de nagy meglepetesere a szekerben csak a nagy semmit taltak meg. Miert tortent mindez? MErt Jogasz E. baratja, a Jenoke azt mondta, hogy o kell megcsinalja...
avatar
szigetvari
2012-06-09 21:40:22
Majdnem...




H.H.H
Ne tedd, hogy há, há, há-nak szólítsunk, hisz másképp nem lehet.
Javaslatod első pár mondata nagyon helyes...
Na de kedves bizalmat egy harmadiknak fogunk..ne reménykedjetek.
Kiviseltétek ti is magatokat rendesen.
Kedves vezéretek majd magától áll fel ha veszít ..ha győz( Isten ments) -azt a munkatempót és precizítást nem fogja bírni ami ezután következik.
Pihenjetek meg, séta közben a foltot a nadrágjára jobb ha civilként varrják fel.
A hejj ráérünk erre még időszak lejárt. Minden állapot csak átmeneti.
Változnak a dolgok velünk, körülöttünk. Ha akarjuk, ha nem.







avatar
kicsinyisztor
2012-06-09 23:31:34
Nagy RMDSZ pártiak, azt nem veszitek észre hogy minden más párt tud normális ember módján kampányolni csak Buntáék nem??!! azzal vannak elfoglalva hogy másokkal tudjanak mocskolódni :/ ez szégyen, ,,Minden magyar számít,, ez ugye szlogen? Amikor Orbán Dávidot és társait megverték, akkor hol bujkált az RMDSZ??? azt mondta hogy el kell felejteni és túl lépni rajta, és ezzel a támogatását megvonta. Akkor hogy is van, MELYIK MAGYAR SZÁMíT??????? az alvilági emberekkel tépetik le mások plakátját és lejárató plakátot raknak mindenhová!!!! és még ők vannak felháborodva?! Ócska semmiházi banda...
avatar
bara77
2012-06-10 09:53:14
re:
avatar
kicsinyisztor
Nagy RMDSZ pártiak, azt nem veszitek észre hogy minden más párt tud normális ember módján kampányolni csak Buntáék nem??!! azzal vannak elfoglalva hogy másokkal tudjanak mocskolódni :/ ez szégyen, ,,Minden magyar számít,, ez ugye szlogen? Amikor Orbán Dávidot és társait megverték, akkor hol bujkált az RMDSZ??? azt mondta hogy el kell felejteni és túl lépni rajta, és ezzel a támogatását megvonta. Akkor hogy is van, MELYIK MAGYAR SZÁMíT??????? az alvilági emberekkel tépetik le mások plakátját és lejárató plakátot raknak mindenhová!!!! és még ők vannak felháborodva?! Ócska semmiházi banda...
avatar
bara77
2012-06-10 09:54:06
mit igért neked jencike ődes? Talán egy mellszobrot?
avatar
Egy a sokból
2012-06-10 14:07:54
re:
avatar
hofika
az sem mellékes hogy az autó átkutatásához ügyészi engedélyt kellet kerni addig nem engedtek :D,kezd divatba jönni :D


Ez a KRESZ-ben rég benne van, csak mi vezetni tudunk és nem ismerjük a KRESZ-t!
avatar
fllevente
2012-06-11 09:06:42
re:
avatar
p_robi86
Akkor jo buli volt az ejjel :). A legviccesebb az h Jeno ekkora cirkuszt csinal az őt lejárató plakatokert. Mintha nem kaptam volna naponta legalább 10 szórólapot, smst stb az mpptol ami a többiek ellen szól. Nagyon bohóc az MPP, RMDSZ, junta, benő, gyuri s az egész díszes társaság.

Kellenek nekunk ilyen emberek a varos elere?
Én is kaptam SMS-t.
avatar
csaby76
2012-06-11 22:24:12
re: re:
avatar
szundi
[quote=elyke75]szerintem megérdemelte a monoklit

szerintem nem meg, hanem KI :P[/quote]meg is meg ki is.:P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."