Itthon » Politika

Az EMNP délben és este, az MPP délben ünnepli március 15-ét

A polgáriak és a néppártiak egyaránt kifogásolják, hogy a polgármesteri hivatal a hagyományos déli helyett esti időpontot választott a megemlékezéshez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Vasszékely
Koszurúzás
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 13., 14:41
1 hozzászólás. 

A Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi szervezete, a hadiárvák utódaival közösen, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére a hagyományoknak megfelelően március 15-én, szombaton 12 órakor, a déli harangszót követően helyezi el a megemlékezés koszorúit a Márton Áron téri Vasszékely szobornál.

Az Erdélyi Magyar Néppárt is a hagyomány szerint március 15-én, 12 órakor helyezi el a kegyelet koszorúit a Vasszékely szobránál, ugyanakkor részt vesz az esti ünnepségen is.

Az polgáriak értetlenül állnak azelőtt, hogy „25 év hagyományát megtörve, a szervező polgármesteri hivatal a március 15-i megemlékező ünnepséget minden egyeztetés nélkül a megszokott déli időpontból áthelyezte esti idősávba" - nehezményezik sajtóközleményükben. Szerintük „ezzel megfosztanak több száz városlakót a közös ünnepi élménytől és emlékezéstől."

Az MPP úgy ítéli meg, hogy „egy nemzeti megemlékezést nem lehet ide-oda tologatni egy ember kénye-kedve szerint, nem lehet pártrendezvénnyé silányítani, hanem tisztelni kell a negyedévszázados hagyományt."

Arra kérik a polgármesteri hivatalt, illetve a polgármestert, adjon gyors magyarázatot az időpont megváltoztatásának okáról.

Az EMNP helyi szervezete is felháborítónak tartja, hogy a hagyományos déli megemlékezés helyett, idén a Polgármesteri Hivatal minden előzetes egyeztetés nélkül esti időpontot választott.

A polgármesteri hivatal fáklyás felvonulással és huszárokkal emlékezik idén az 1848-49-es forradalomra.

A március 15-i ünneplés 17 órakor Páll Lajos kiállítás megnyitójával kezdődik, majd 19 órától fáklyás felvonulás érkezik a Márton Áron térre.

uh.ro/sajtóközlemény



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Magor
2014-03-14 11:04:00
...
mennyire jellemző ránk, még az ünnepeken is marakodunk s versenyezünk, hogy ki mekkora magyar s még időre is megy, az egyik déli 12 kor legnagyobb magyar, a másik 5 kor...
de a legtöbben este 9-12 között, 5 sör után a bajnokok...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."