Itthon » Politika

Udvarhelyszék jobban teljesít!

Közel kilencezren voksoltak levélben a székelyudvarhelyi honosítási irodán keresztül a magyarországi választásokon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Magyarországi választások 2014
Magyarországi választások 2014
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 03., 15:12
1 hozzászólás. 

Udvarhely és Udvarhelyszék jól teljesít a többi régióhoz képest, fogalmazott Jakab Attila, az EMNP városi elnöke, hozzátéve, hogy a levélben való szavazás jól zajlik, de a dokumentumok kitöltésénél vannak hibák.

„Rosszul töltik ki az azonosító lapot, de olyan is van, hogy a leragasztással vannak gondok. Például a ragasztócsíkot nem kívülre teszik. Olyan is előfordul, hogy az egész család szavazólapját egy borítékba teszik. Ez sem szabályos" – tájékoztatta portálunkat az EMNP városi elnöke.

Az EMNT honosítási irodájának munkatársai arra hívják fel a szavazati joggal rendelkezők figyelmét, hogy amennyiben elbizonytalanodnak, problémába ütköznek, forduljanak a honosítási iroda munkatársaihoz vagy a vidéki megbízottakhoz.

„Az irodánkba úgy jöjjenek, hogy előre szavazzanak, üres borítékba tegyék a szavazólapot, mi pedig segítünk kitölteni a többi dokumentumot" – fogalmazott Jakab.

Az udvarhelyi iroda hosszabbított programmal dolgozik, pénteken 9 és 19, szombaton és vasárnap pedig 10 és 17 óra között tart nyitva. Pénteken vidékről gyűjtik össze a szavazatokat.

Az illetékesek egyébként már nem ajánlják a borítékok postázását, hisz feltehetően azok nem érkeznek majd meg időben.

A magyarországi Nemzeti Választási Irodába beérkezett levélszavazatok száma (április 2-i adat) 109 466.

Aki magyarországi lakcímmel rendelkezik, és a csíkszeredai konzulátusra kérte a szavazólapokat, azok vasárnap szavazhatnak – tette hozzá Jakab.

Sokan nem jelentkeztek a szavazólapért azok közül, akik Magyarország romániai külképviseleteire kérték a választási levélcsomagot – írta az MTI.

Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja elmondta, kedd estig a székelyföldi külképviseletre kért szavazólapok felét adták át, és szerdán is folyamatosan szolgálták ki a levélcsomagért érkező szavazópolgárokat.

Csütörtökön 21 óráig, pénteken éjfélig nyújtanak lehetőséget a szavazólapok átvételére.

Zákonyi Botond nagykövet arra figyelmeztette az erdélyi szavazókat, hogy aki eddig nem gondoskodott a szavazata eljuttatásáról, már semmiképpen ne adja postára a borítékot, hiszen postai úton már aligha ér oda időben a Nemzeti Választási Irodához. Aki most szavaz, vigye el vagy juttassa el a szavazatát Magyarország valamelyik külképviseletére.

A nagykövet arra is felhívta a szavazók figyelmét, hogy gondosan töltsék ki, és írják alá az azonosító nyilatkozatot, hogy legyen érvényes a szavazatuk.

uh.ro/hírösszefoglaló



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2014-04-03 22:42:22
Hosszantartó, erös taps.
Ütemes taps.
Szünni nem akaró taps.
Lelkes taps.
A lelkes nézök frenetikusan skandálják:
Ceausescu si poporul - construieste viitorul

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."