Itthon » Politika

Manipulatív az előválasztás az EMNP szerint

A RMDSZ előválasztási rendszerét szemfényvesztésnek tekinti az EMNP, amely az MPP-vel állít majd közös jelöltet. Szétspammelik a postafiókod.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Zakariás Zoltán
Zakariás Zoltán
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. január 25., 16:37
0 hozzászólás. 

Nem tartja valódi demokratikus eljárásnak az EMNP az RMDSZ múlt csütörtökön bejelentett előválasztási rendszerét. Nem nyílt jelöltválasztásról van szó, hanem az egyik párt jelöltjének a kiválasztásáról, hiszen csak RMDSZ tag indulhat jelöltként. Szemfényvesztés annak hirdetése, hogy bárki mehet szavazni az előválasztásokon, csak a választók megzavarása a cél – ismertette pártja álláspontját hétfői sajtótájékoztatóján Zakariás Zoltán, az EMNP országos alelnöke.

Az EMNP-seket az is felháborította, hogy a székelyudvarhelyi előválasztás kapcsán a marosvásárhelyi előválasztással vont párhuzamot az RMDSZ. Marosvásárhelyen teljesen különböző a helyzet, ott három magyar párt jelöltje mérkőzött meg annak érdekében, hogy összefogással lehessen magyar polgármestere ismét a városnak. „Ez nemzeti ügy" – hangsúlyozta Zakariás. Ezzel szemben Udvarhelyen ugyanazon párt két vagy több jelöltje száll ringbe az előválasztáson, olyan körülmények között, hogy az RMDSZ alapszabályzata előírja, a jelölt kilétéről úgyis a Szövetségi Állandó Tanács hozza meg a végső döntést.

Az EMNP felhívja a figyelmet arra, hogy az előválasztási regisztráció során begyűjtött személyes adatokkal várhatóan visszaél majd az RMDSZ, a regisztrálók ne lepődjenek meg, ha rejtélyes, az ellenzék jelöltjét lejárató telefonos vagy e-mail üzeneteket kapnak majd.

Zakariás megerősítette, hogy az EMNP és az MPP az országos MPP-RMDSZ egyezség ellenére Székelyudvarhelyen közös jelöltet kíván állítani. Hogy a közös jelölt független vagy pártszínezetű lesz-e, technikai kérdés – hárította az alelnök az újságírói kérdést. Biró Zsolt azt nyilatkozta, hogy az udvarhelyi MPP döntését tiszteletben tartja – emlékeztetett Zakariás Zoltán. A közös jelölt kiléte a következő hetekben derül ki, legkésőbb április elejéig megtudhatjuk, ki lesz az RMDSZ polgármesterjelöltjének kihívója.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."