Itthon » Politika

Nem hitted volna, mit tett a széki RMDSZ!

Ha valaki nem számított rá, most megtudhatja: az udvarhelyszéki RMDSZ érvénytelenítette a városi szervezet keddi küldöttgyűlésének határozatát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Fölösleges volt a keddi küldöttgyűlés? Fotó: Kakasy Botond
Fölösleges volt a keddi küldöttgyűlés? Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. február 12., 11:14
1 hozzászólás. 

Úgy fest, mégiscsak marad az állóurnás, nyitott előválasztás Udvarhelyen. Csütörtök délben ugyanis az RMDSZ udvarhelyszéki területi elnökségének tizenhárom tagja érvénytelenítette az udvarhelyi szervezet Bunta Levente által vezetett, február 9-i küldöttgyűlésén született határozatot, amelyen megpróbálták az erre vonatkozó korábbi döntésüket megváltoztatni.

A területi elnökség (jelen voltak: dr. Verestóy Attila, Bíró Barna-Botond, Antal István, Asztalos Ferenc, Arros Orsolya, Bálint Elemér, Birtalan József, Fancsali János, Gyerkó Levente, Incze Csongor, Katona Mihály, Pálffy Domokos, Rafai Emil; hiányzók: Bokor Botond, Bunta Levente) pénteken reggel közleményben számolt be a részletekről.

Magának mond ellent a városi szervezet?

Amint azt szerdán Bíró Barna Botond, a széki RMDSZ ügyvezető elnöke ismertette, a városi szervezetet vezető Bunta Levente kétszer is javasolta az állóurnás előválasztást, és jóval a döntés véglegesítése után jelezte először az udvarhelyszéki vezetőségnek, hogy azt megváltoztatná. Az udvarhelyi szervezet által összehívott keddi küldöttgyűlés ötvenkét részvevőjének erről a módosításról kellett döntenie, s a jelenlévők többsége amellett voksolt, hogy kizárólag az RMDSZ-tagok szavazhassanak a polgármester-jelöltekre március 13-án.

A széki szervezet ezt nem hagyta annyiban, a Szövetségi Szabályzat-felügyelő Bizottsághoz fordult, és kisült, hogy „a polgármester-, és helyi tanácsosjelöltek kiválasztásának módozatai és az annak megfelelő eljárási rend, vagy akár csak az előválasztási szabályzat szükségtelen módosítása sértené az előreláthatóság elvét, és ez által a személyek választásához, illetve választhatóságához való alapjogot". A küldöttgyűlésen meghozott 2016/25-ös számú határozat a közlemény szerint még egy sor korábbi határozatnak, illetve a városi RMDSZ saját működési szabályzatának is ellentmond.

Folytatása következik?

Ezeket figyelembe véve az elnökség egyhangú szavazattal érvénytelenítette az RMDSZ Székelyudvarhelyi Városi szervezetének szóban forgó határozatát. Bunta Levente azonban a küldöttgyűlés után úgy nyilatkozott, „megvannak azok a fórumok, ahol a mi döntésünknek érvényt tudunk szerezni, akár a bíróságon is". Szóval valami azt súgja, az ügynek koránt sincs még vége.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2016-02-12 11:33:05
Annyi széklet, hogy a sok szék között az udmr a földre csüccs!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."