Itthon » Politika

A fiatalok véleményére kíváncsiak

3000 fiatalt kérdez meg az RMDSZ és a MIÉRT – Startol a Rólad szól! konzultációs karaván.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

IMG 1738 1
Buryán Tünde, Antal Lóránt és Geréd Imre
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 08., 11:27
0 hozzászólás. 

Startol a MIÉRT és a RMDSZ közös, Rólad szól! konzultációs karavánja, amely célja, hogy bevonja a fiatalokat a közéleti kérdések megvitatásába és felmérje igényeiket. A karaván április 8-tól Erdély-szerte több mint 30 településre látogat el, közel 3000 fiatal közreműködésével, táblagépek segítségével alkalmanként 40 résztvevő véleményére kérdez rá generációs problémákkal és közéleti kérdésekkel kapcsolatban.

„Egy évvel ezelőtt amikor a MIÉRT elnökévé választottak, a programom első pontjában már megfogalmaztam, hogy nyitnunk kell a fiatalok felé. Mi a saját nyelvükön szeretnénk szólni a fiatalokhoz, éppen ezért a konzultációt egy fiatalos, trendi keretek között képzeltük el – mondta el Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke, majd azt hangsúlyozta, a szervezet ez által méri fel a fiatalok igényeit: a következő időszak ifjúságpolitikáját pedig arra alapozza, ami napi szinten foglalkoztatja őket.

„Az önkormányzati választások kapcsán a MIÉRT azt a célt tűzte ki, hogy 500 fiatalt jutasson a jelöltlistákra. Ezeknek a fiatal jelölteknek feladatokat is adunk, és ezeket a feladatokat az ifjúság igényeire kell építenünk. Meg kell tudnunk, mik azok az aktuális témák, amik most a fiatalokat foglalkoztatják, hogyan vélekednek a politikusokról, a közéletről, a saját helyzetükről – magyarázta a MIÉRT elnöke.

Geréd Imre, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke úgy véli, a fiatalok biztonságérzete megrendült, amit a kivándorlás, a külföldi tanulmányutak trendivé válása is bizonyít. „Én hiszek abban, hogy a kortársaim javát szolgálja, ha megfordulnak a nagyvilágban, de tudom azt is, nekünk olyan megoldásokkal kell előállni, amelyekért egy fiatalnak hosszú távon érdemes szülőföldjét választania" – fogalmazott Geréd, a projekt egyik kezdeményezője.

uh.ro/sajtókölemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."