Itthon » Politika

Eltitkolta a stratégiát a városvezetés?

Arros számon kérte a városvezetésen a szakmaiságot, hiszen jelenleg úgy tűnik, a tanácsosok csupán szavazógépek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

arros orsolya-1
Arros Orsolya és Berde Zoltán, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. április 14., 14:45
0 hozzászólás. 

Arros Orsolya, az RMDSZ polgármesterjelöltje csütörtök délelőtt bejelentette, hogy elkészült Székelyudvarhely Városfejlesztési Stratégiája a 2015-2020-as időszakra. A 286 oldalas dokumentum a várható beruházásokat és a fejlesztési irányzatokat tartalmazza, ám ezt nem jelentette be a polgármesteri hivatal.

„A meglepő ebben az, hogy a varosháza.ro honlapját böngészve két házasságkötés között akadtam rá. Amikor megláttam, megijedtem, hogy egy ilyen fontos dolgot ennyire eldugva tartanak" – magyarázta a polgármesterjelölt. Szerinte a városvezetés titkosan, az emberek háta mögött akarja ezt a dokumentumot elfogadtatni.

arros orsolya-2

Arros, akinek még a szövegkiemelője is hupikék, a menüpontokat böngészve lelt rá a fejlesztési stratégiáról szóló közleményre is, amely április 5-án került fel az városháza weboldalára, március 28-ai dátummal van ellátva, és azt írja benne, hogy április 27-ig várják az észrevételeket, hozzászólásokat. Mivel ő a sajtófigyelőként sehol sem találkozott ezzel a közleménnyel, úgy gondolja, hogy olyasmiket akarnak eltitkolni, amik jelentős hatással lehetnek a város jövőjére. Arros szerint Bunta Levente a felelősség alól akar kibújni.

arros orsolya-4

A sajtótájékoztatón jelenlévő Berde Zoltán elmondta, a város tanácsosaként sem tud a dokumentumról, és véleménye szerint a kollégái is tájékozatlanok ezzel kapcsolatban, ráadásul úgy, hogy a stratégia elvileg már közvitára került, ami az elfogadás előtti utolsó fázisa a projektnek.

„Felháborító, hogy a tanácsban nem vagyunk tájékoztatva erről, bizonyára tanácsülési határozattervezet lesz, de öt napunk lesz rá, hogy tanulmányozzuk és megtegyük módosító javaslatainkat. Öt nap egy ilyen kaliberű fejlesztési startégiánál nagyon kevés" – mondta Berde.

arros orsolya-3

Az önkormányzati képviselő azt is hozzátette, hogy ez nem az első ilyen alkalom – ő négy évvel ezelőtt egy olyan csapatmunkát képzelt el, amelyben kikérik a véleményüket. Enélkül viszont úgy érzi magát, mint egy szavazógép. Kihangsúlyozta,hogy ez a személyes meglátása, és nem tükrözi a frakció véleményét.

Arros a szakmaiságot és az átláthatóságot kérte számon a városvezetésen, hiszen a dokumentumok formailag valóban elkészültek. Végezetül a polgármesterjelölt hangsúlyozta, kialakult az RMDSZ-es tanácsosjelöltek rangsora – ő csapatban gondolkodik, hiszen ez nem egy egyéni vállalkozás: szakmailag megalapozottan, jó bizalmi viszonyban szeretne együtt dolgozni minden terület szakemberével.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."