Itthon » Politika

Kizárhatják Jakab Áron Csabát az RMDSZ-ből?

Folytatódik az adok-kapok a szervezeten belül, amiben képviselőjük szerint értelmetlen dolgozni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

jacs2
Egyelőre savanyú a szőlő az RMDSz-ben
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 09., 14:58
5 hozzászólás. 

Brutális nagy bukta volt az RMDSz-nek a székelyudvarhelyi választás – jelentette ki Jakab Áron Csaba, a szövetség önkormányzati képviselője, aki a vasárnapi, az RMDSz számára vereséggel végződött választásokat követően már egyszer nekiugrott a széki szervezet elnökének, dr. Verestóy Attilának.

A széki szervezet csütörtök délelőtti sajtótájékoztatója után délután kettőre JÁCS is sajtótájékoztatót hívott össze, a Retro Steak House leghátsóbb zugába.

Az előre elkészített sajtónyilatkozatát élőszóban is előadta a megjelent sajtóorgánumok képviselőinek – a bevezetőben közölte, hogy szerinte a valós helyzetelemzés és felelősségvállalás helyett témaelterelés, csúsztatások, különböző pletykák elindítása, emberek egymásnak uszítása, nagyüzemű rágalomgyártás van, aminek szerinte jogi következménye is lesz.

jacs1Jakab a kampányban elkövetett hibákról is beszélt, szerinte arról is kellene beszélni, hogy Arros Orsolya aláírásgyűjtői Buta Leventének is aláírásokat gyűjtöttek, illetve a tapasztalt tanácsosokat nem vonták be a kampányba – következésképpen azt a kérdést tette fel, hogy vajon Verestóy szenátor egy megegyezés szerint akarta megbuktatni az RMDSZ-t és feláldozni Arrost, illetve az önkormányzati részvételt?

Jakab szerint tisztességes embereknek esélyük sincs a politikában érvényesülni, csak a dróton rángatott, ambiciózus karrierista érdeklődőkből lesz politikus helyi szinten. Szerinte az is benne van a pakliban, hogy az egész a politikai karrierjébe kerül, de ez az ügy és a Szövetség annál sokkal fontosabb: ha az RMDSZ továbbra is a felelősséget nem vállalók, a felelősséget hárítók, a sunnyogók szervezete marad, akkor értelmetlen egy ilyen szervezetben dolgozni.

Arra az újságírói kérdésre, hogy lemond-e önkormányzati képviselői mandátumáról, azt felelte, hogy habár ez bizonyos köröknek „kézreálló" megoldás lenne, de még nem döntötte el ezt a kérdést. „Túl könnyű megoldás lenne." – mondta.

Azt is megkérdeztük, hogy lehet-e mindennek az a következménye, hogy kizárják a szövetségből, erre Jakab azt mondta, hogy az elmúlt időszakban egyértelművé vált, hogy mi járt annak, aki felmerte emelni a hangját és veszi a bátorságot, hogy kritikát fogalmazzon meg bizonyos személyek és érdekcsoportok ellen. „Természetesen megvan az esélye annak, hogy kizárnak" – mondta Jakab Áron Csaba, aki egy másik kérdésre válaszolva tagadta, hogy ő szivárogtatta volna ki az ominózus hangfelvételt, amin az RMDSZ-frakció veszekedése hallatszik.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Kimre65
2016-06-09 16:58:09
Orok eletebe ilyen volt, ugy erezte Bunta nyer, neki dolgozott a kampanyba , csak nem jottek be a szamitasai, neki Verestoy ide Arros oda vege van, csak nem tud tisztesseggel veszteni mert o ilyen :) Egyebkeny mint az Udvarhelyi Rmdsz alelnoke, miert nem vallal felellosseget? S egyebkent is a vagyonnyilatkozata szerint evi 6000 lejt keres :))). Vajon meik Bunta kozeli alapitvanyon keresztul lopta a kozpenzt :))))???
avatar
Kat
2016-06-10 11:27:00
re:
Helyettem szóltál! Úgy nyomatta Buntának a kampányt, hogy elfelejtett dolgozni azért, hogy bejusson a tanácsba. Most meg pofázik. Az a 6000 lejt is az RMDSZ nek köszönheti, mert az a tanácsosi jutaléka szerintem, mert ez életébe semmit sem csinált azon kívül, hogy az asztalon könyökölt. Jaj, bocsánat oda nyalt ahova kellett és akkor, amikor kellett. Most is ezt csinálja. Kiszáll, mert nem nyert! Most indul a nyalás másik irányba azzal, hogy az RMDSZt szapulja. Ne félj nem mond le a mandátumáról, mert felkopna az álla az 500 lej nélkül...
avatar
hofika
2016-06-10 08:08:56
Jakab Áron Csaba maradj!!!!
Jakab Áron Csaba maradj!!!!
avatar
Isty
2016-06-10 09:32:09
re:
avatar
Kimre65
Orok eletebe ilyen volt, ugy erezte Bunta nyer, neki dolgozott a kampanyba , csak nem jottek be a szamitasai, neki Verestoy ide Arros oda vege van, csak nem tud tisztesseggel veszteni mert o ilyen :) Egyebkeny mint az Udvarhelyi Rmdsz alelnoke, miert nem vallal felellosseget? S egyebkent is a vagyonnyilatkozata szerint evi 6000 lejt keres :))). Vajon meik Bunta kozeli alapitvanyon keresztul lopta a kozpenzt :))))???


Miert nem vallal feleloseget??? Azert mert foleg verestoy miatt mukik az udemere azert, nem JACS miatt!! Te hol elsz?
avatar
Kimre65
2016-06-10 18:13:25
Persze verestoy soros gyorgy s a gyikemberek s a hatterhatalom, aze bukik me szart se csinaltak az elmult 8 evbe Jakabbal az elen.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."