Itthon » Politika

Lehet szenátornak jelentkezni

Szeptember 9-éig jelentkezhetnek a parlamenti választásokra az RMDSZ jelöltjei - áll a szervezet udvarhelyszéki közleményében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Titkos szavazással döntenek a küldöttek a jelöltekről. Illusztráció
Titkos szavazással döntenek a küldöttek a jelöltekről. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. augusztus 29., 09:44
0 hozzászólás. 

Szeptember 22-én derül ki, kik lesznek az RMDSZ parlamenti képviselő-, illetve szenátorjelöltjei. Az udvarhelyszéki szervezet akkor bővített küldöttgyűlésen dönt a rangsorról – írják a közleményben.

A jelöltállítás lebonyolítására az elnökség háromtagú bizottságot nevesített, Arros Orsolya Blanka, Fancsali János és Bíró Barna Botond részvételével.

A szabályzat értelmében képviselő- vagy szenátorjelölt lehet az a személy, aki tagja az RMDSZ-nek, és a tisztségre valamely tagszervezet vagy társult szervezet jelöli. Egyénileg is lehet jelentkezni, ehhez egy képviselőjelöltnek 340, egy szenátorjelöltnek 680 RMDSZ-tag támogató aláírását kell megszereznie.

A jelölési dokumentációnak tartalmaznia kell a jelölt szakmai és politikai önéletrajzát, továbbá egy olyan nyilatkozatot, amelyben vállalja az RMDSZ politikai és választási programját, vallja, hogy 1989 előtt és után nem működött együtt a hírszerző szolgálatokkal, továbbá vállalja, hogy megválasztása esetén az RMDSZ-mandátumából eredő, SZKT és a területi szervezet által meghatározott pénzügyi kötelezettségeinek eleget tesz.

Emellett vállalnia kell, hogy függetlenül a rangsoroláson elért eredménytől, nem indul más párt színeiben vagy függetlenként a 2016-es parlamenti választásokon.

A jelölési dokumentációkat szeptember 9-éig az Udvarhelyszéki RMDSZ irodájában (Székelyudvarhely, Városháza tér, 5. szám) lehet iktatni. A szükséges formanyomtatványok és egyéb információk ugyanott igényelhetők.

A következő időszakban a helyi szervezetek megtartják a delegáló gyűléseiket, ahol megtörténik a helyi küldöttek nevesítése, illetve támogatói nyilatkozatokat állíthatnak ki a jelöltek számára.

A 445 fős küldöttgyűlés napirendjén a jelölteket titkos szavazással rangsorolják, emellett a területi szervezet választott tisztségviselőinek tevékenységéről is beszámolókat tartanak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."