Itthon » Politika

Szórólapon népszerűsíti Nyirőt az EMNP

A néhai író szombatfalvi háza előtt az újratemetésről és Nyirő személyével kapcsolatos tévhitek eloszlatásáról beszéltek az EMNP jelöltjei.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

EMNP Nyirő ház
Nem kellett volna elpolitizálni Nyirő-újratemetését
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 24., 15:07
4 hozzászólás. 

Ugyanakkor bemutatták azt a politikamentesnek nevezett, Nyirő életrajzi adatait, munkáit tartalmazó szórólapot is, amit portálunk Nyirővel kapcsolatos körkérdése ihletett.

Felvezetőjében dr. Zakariás Zoltán, az EMNP székelyudvarhelyi elnöke elmondta: nem kellett volna elpolitizálni Nyirő újratemetését és ezzel lehetőséget adni a román kormánynak arra, hogy belekapaszkodjon és akadályokat gördítsen eléje.

Zakariás ugyanakkor üdvözölte, hogy az iskolaigazgatók összefogtak és nem kívánják kampányolássá silányítani a ballagási ünnepséget.

Szabó Károly könyvtárigazgató a helyszínválasztást indokolva elmondta, szeretne eloszlatni néhány, az íróval kapcsolatos legendát, és felhívni a figyelmet arra, hogy külön kell választani Nyirő politikusi és írói tevékenységét.

„Politikusként sem kell szégyenkeznünk miatta, nem volt nyilas, nem volt náci, mindössze a szülőföldjét szerető, jó magyar ember volt" - jelentette ki. "Helyismerőként" beszélt Nyirő udvarhelyi éveiről, az 1933-as Júlia szép leány színreviteléről,"amikor az egész város odatette magát, hogy ez egy jó előadás legyen és ennek sikere nem is maradt el, hiszen egész Székelyföldön előadták, még Kolozsváron is".

Szabó Károly hivatkozott az uh.ro közvéleménykutatására is, ami véleménye szerint elkeserítően tükrözi, hogy az udvarhelyi középiskolások semmit sem tudnak az íróról.

Ezt az információhiányt kívánják pótolni a Nyirő József-szórólappal, amit az EMNP tanácsosjelöltje, Bíró Edit mutatott be, hangsúlyozva, hogy a kis lapot politikamentes ismeretterjesztőnek szánták, elsősorban a fiataloknak.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Soós Róbert
2012-05-25 15:58:53
Kampányidőszakban, párt, politikamentesen? Ez eleve halálra van ítélve :) De na, növelte nálam is a szimpátiahányadost. Kár, hogy nem ide szól a személyigazolványom.
avatar
bara77
2012-05-25 19:13:34
re:
avatar
Soós Róbert
Kampányidőszakban, párt, politikamentesen? Ez eleve halálra van ítélve :) De na, növelte nálam is a szimpátiahányadost. Kár, hogy nem ide szól a személyigazolványom.

vices
c
avatar
Ro11 Anett
2012-05-26 17:10:27
Hmmm... Ez érdekes... Azért nem árt Nyírőről pár infó, én sem tudok sokat róla, bár olvastam pár könyvét, ami elég érdekes, pár pesszimista az író...
Viszont elég szomorú, hogy a pártoknak kell őt népszerüsíteni, mert az emberek semmit sem tudnak róla. És szerintem ez még jó hozzáállás... hogy a Néppárt népszerüsít, míg Bunta sározza és Jenő kampánycélokra használja a nagy írót.
avatar
butalevente
2012-05-26 18:37:13
Mi ez kedves Ro11 Anett,

a SRI is beszált a kommentekbe???

Ilyen rosszul fogalmazni még nem hallni magyar... de üzenni SRI kollegáknak, hogy menni haza, mert messziről ismerni LOGAN... és üzzenni még: takarni le a kamerák fényt mert látni a éttermekben is...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."