Itthon » Politika

Szász Jenő: aki ezt a kérdést fölteszi, eleve paranoiás

Rengeteg fehér folt maradt Nyirő temetése kapcsán. Gondoltuk, tisztázzuk. De Szász Jenőnek valamiért megéri homályban tartani a dolgokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Szász Jenő
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. május 31., 09:41
32 hozzászólás. 

A Nyirő József újratemetése helyett rendezett áhítat után kérdések sokasága merült fel az udvarhelyiekben. Arra kértük a ceremónia társszervezőjét, a Székelyudvarhelyért Alapítvány elnökét, Szász Jenőt, válaszoljon ezekre.

Hol vannak az író földi maradványai? Elhamvasztották őket, vagy sem?

Miután az exhumálás megtörtént Madridban, és Budapestre érkeztek a maradványok, ott hamvasztásra kerültek, azért, mert látván a román hatóságok „barátságos" hozzáállását, a román törvények szerint a hamvak esetében semmifajta többletdokumentációra, engedélyre nincs szükség a román fél részéről, tehát nem kellett sem konzuli, sem másfajta engedély, hogy be lehessen hozni bárkinek a hamvait.

A hamvak nem indultak el Budapestről.

Tehát jelenleg is Budapesten vannak a hamvak?

Amiről én tudok, a hamvak mindaddig nem indultak el, amíg erre nem voltak meg a feltételek. És most is, az én véleményem szerint, ezt homály fedi, erről nem akar senki nyilatkozni, nem is a mi tisztünk ezt talán tisztázni, mivel a sírgondnokság, és ennek megfelelően, a hamvak fölötti jogosítványok is a Magyar Országgyűlés kezében vannak, ők az illetékesek, hogy ebben a kérdésben megnyilatkozzanak.

Hogy aztán a hamvak ideérkeztek-e és, hogy innen visszamentek-e, ezzel kapcsolatosan most vannak találgatások. Van a Szőcs Géza táskája, és azt gondolom, hogy ezt kár is feszegetni, mert ez a történet így szép, ha ezek a kérdések továbbra is élő kérdések maradnak.

Egy kétlejes igazoláson múlik, amikor azt helyesen fogja kiállítani a polgármesteri hivatal – és bízom benne, hogy június 10-e után lesz olyan polgármester, aki ezt helyesen fogja kiállítani – akkor Nyirő József újratemetésére sort lehet keríteni.

Tegyük fel, hogy ezt a kétlejes igazolást korrigálják, akkor hogyan történt volna meg az újratemetés? Hiszen a hamvak nem érkeztek meg Romániába.

Gyakorlatilag itt péntek volt az utolsó határidő, ennek megfelelően pénteken váltottuk is ki az engedélyt.

Egyébként két vagy három adatot tartalmaz az egész papír és abból sikerült kettőt összecserélni, elrontani – ez azért nagy mutatvány és mutatja a mai székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalnak az állapotát, felkészültségét, rátermettségét.

Én most utólag azt mondom, hogy ott volt egy összjáték a polgármester és a prefektúra között, mert egyébként miért kellett volna elrontani. Meggyőződésem, hogy az elmúlt húsz esztendőben egyet sem rontottak el, ez az egyetlen, mert a prefektúra egyet sem vett ki. Mindenkit eltemettek, mindenki megkapta a cetlit.

Egyetlen egy esetben sem kötöttek bele ebbe a papírba, nem volt elrontva, csak most.

Az újratemetés dátuma már jó ideje tudott. Miért csak pénteken kérték ezt az engedélyt?

Azért, hogy a hamvak hazahozatala szempontjából egyik a másikat kövesse. Akkor induljanak el a hamvak, amikor erre friss engedély van, és a jogi fedezete meglegyen a hazaszállításnak. Gyakorlatilag egy rutin kérdés, rutinfeladat, mindenki más esetében ezt egy-két nap alatt rendezik.

Nyirő József esetében is azt a rutinfeladatot kellett volna végigcsinálni, mint minden más halandó ember esetében. Azt gondolom, hogy ebből a szempontból korrekt módon jártunk el.

Eleve a kérdés fölvetése hamis. Azért nem hamarabb, mert mindenki más esetében ez ennyit igényel. Egyébként ez kettő perces papír, kétlejes bélyegilletéket is igényel és ha ez nincs meg, a jogkövetkezménye 100-200 lejes bírság. Ez a fajsúlyát mutatja, hogy egy bagatell ügyről beszélünk.

Érthető a felvetés, hogy rutineljárás, viszont önök közben is jelezték, hogy többször is akadályokba ütköztek a polgármesteri hivatal részéről. Nem számítottak arra, hogy esetleg itt is problémák lehetnek és ezért jó lenne idejében, a megszokottnál korábban lépni ebben az ügyben?

Ez egy olyan rutinkérdés, hogy ebben nem gondoltunk mi semmit, vagy ha gondoltunk is, rutinszerűen, pont úgy, mint mindenki más esetében. Ez nem a polgármester teendője.

Ezzel nem szabad a polgármesternek tölteni az idejét, sem fontoskodnia vele. Szerintem Bunta sem töltötte ki, csak ezt az egyetlen egyet az elmúlt négy év során. Sikerült is elrontania.

Jobb lett volna, ha ezt is a munkatársakra hagyja, mert akkor Nyirő József ma el volna temetve.

A földi maradványok, a hamvak holléte miért ilyen titkos még most is? Félnek, hogy elkobozza esetleg a rendőrség?

A tapasztalatok nem azt mutatják, hogy minden egyes részletét el kellene mondani a dolgoknak. Azt el kell önnek mondanom, hogy megkímélt engem Kövér László elnök úr, még mi sem kerültünk beavatásra, hogy hol vannak a hamvak.

És ezen a ponton nem érezték, mint társszervezők, hogy kihagyták önöket valamiből?

Megkíméltek tőle. Azt látta az elnök úr, hogy gyakorlatilag milyen hercehurca van körülötte, hogy a románok hogy állnak hozzá, hogy gyakorlatilag a románokhoz átjátszanak magyar emberek is, a gyenge láncszemeket a román hatóság megtalálta a magyarság körében.

Kire gondol konkrétan?

A polgármesterre személy szerint. Nem én gondolok, gyakorlatilag ez történt. Már eleve a közterületi engedély kibocsátása kapcsán is ez tapasztalható. De utána megmentettük a helyzetet a Papkertnek a kibérlésével, és ezért az egyházamnak hálás vagyok, mert gyakorlatilag megmentettük a város becsületét. Sort tudtunk keríteni az ökumenikus áhítatra.

A temetés is meglett volna, ha a polgármester úr által kibocsátott rossz cetli miatt nem indul el a prefektusi eljárás, és a prefektúra ennek következében a rendőrségen keresztül nem gyakorol nyomást az egyházra.

Az egyházzal kapcsolatosan azt nyilatkozta Lukács Csaba, hogy ha Székelyudvarhelynek egy olyan kaliberű főesperese lett volna, mint Márton Áron, akkor megtörténik az újratemetés és nincs ez a megfélemlítés. Egyetért ezzel?

Azért nem kommentálom, mert Márton Áronunk egy volt. Nincs második Márton Áron, ezért a hasonlat is ebből a szempontból lehet, hogy túldimenzionált. Csaba nekem jó barátom, de én az egyháznak, a főesperes úrnak és Derzsi András gondnok úrnak is hálával és köszönettel tartozom.

Nem tudok semmi olyat fölhozni, ami az ő rovásukra megfogalmazható volna. Hogy ők ilyen nyomás alá kerültek, azért inkább mások helyett kérek tőlük megértést.

Jó szándékból, az ügy mellé állva, egy olyan helyzetbe kerültek, amelynek következtében a rendőrség többször fölkereste őket, nyomásgyakorlás, befolyásolás és minden más célzattal.

Akár fenyegetésről is lehet beszélni?

Azt nem tudom, erről ők tudnának nyilatkozni. De eleve a főesperes és a gondnok úr esetében szokatlan, hogy egy temetés kapcsán a rendőrség zaklatja őket, bemennek a temetkezési kápolna pincerészébe és ott kutakodnak, vizsgálódnak, meg egyáltalán érdeklődnek.

Készült síremlék, vagy van tervben ilyen?

A síremlék a temetkezés után került volna elkészítésre. Vannak már elképzelések, többek között fölmerült a Kós Károly Egyesület, Makovecz Imre építész társépítésze, Nagy Ervin neve is.

Olyan szintű építész kerül fölkérésére, akinek van jártassága az ilyen kegyeleti sírhelyeknek a megtervezésében, egy olyan síremlék elkészítésében, ami méltó lesz ahhoz a zarándokhelyhez, amit Nyirő József sírhelye fog jelenteni.

Őket már felkeresték ebben az ügyben?

Ez ismét a Magyar Országgyűlés dolga, mert, ahogy Madridban ő volt a sírgondnokok, mint ahogy Budapesten a hamvasztást az ő kérésére bonyolították le, úgy Székelyudvarhelyen a sírhelyet a Magyar Országgyűlés váltotta meg és ennek megfelelően ő is lesz a sírgondnok.

Lukács Csaba egy üres urnával érkezett Korondra. Ez miért történt, miért szállította ezt az urnát?

Csaba ennek a történetnek a főhőse. Amikor megtörtént maga az ügy, akkor meglepődtem én is, hogy azért idáig elmennek a rendőrök, a rendőrség idáig feszíti a húrt, bár voltak ennek előjelei.

Lukács Csaba akciója rávilágított a hatalom túlkapásaira. Jogállamban élünk, és mindenkinek jár a végtisztesség joga, hogy eltemethetik, újratemethetik.

Azért, mert Victor Pontának nem tetszik, attól még Nyirő Józsefnek jár a végtisztesség.

Mikor politikai utasításokat hajtasz végre jogalap nélkül, akkor beleszaladsz abba a pofonba, ami Korondon elcsattant sajnos, de ez nem Lukács Csaba hibája.

Többször is nyomatékosították, hogy Nyirő József újratemetéséről nem mondtak le, csak elhalasztották. Mikorra?

Mikor lesz kétlejes, helyes papírunk. Mikor a kétlejes ficujkát helyesen fogják kitölteni, és bízom benne, június tízedike után lesz olyan polgármestere a városnak, aki három adatot egymás mellé le tud helyesen írni, akkor nincs semmifajta jogi akadálya az újratemetésnek.

Akkor nem fog tudni sem a román kormány, sem a prefektúra jogi akadályt gördíteni.

Tagadhatatlan, hogy a szervezés utolsó szakasza választási kampányban zajlott.

De szándékunktól függetlenül. Képzelje el azt a helyzetet, hogy Udvarhely polgármestere az első pillanatban nem azt mondja, hogy antiszemita és fasiszta volt Nyirő, hanem, hogy nagyra értékeli a munkásságát és támogatja, és hetente tartott volna egyeztetést a szervezőkkel, erről hetente értekeztünk volna közös sajtótájékoztatón. Akkor miről beszélünk? Benne volt a lehetőség, nem? Sőt, lehetne azt mondani, hogy Nyirő újratemetésének az ügye az ő vitorlájába hajtotta volna a szelet.

Akkor mitől volt ez a mi részünkről politikai indíttatású akció? Az, hogy aztán kiben mi csapódott le, hogy mérlegel, amikor meghoz egy döntést, az már ismét az emberek magánügye. Ehhez sem nekem, sem a leköszönő polgármesternek nincs semmi köze.

Az ön számára mi a hozadéka ennek, hogy ekkor, kampány idején történt?

Amikor mi ezt kitűztük, a helyhatósági választásokat ősszel kívánták megtartani. Vannak fontosabb dolgok, mint négy évről szóló politikai mandátum. Amire büszke vagyok az az, hogy már rég el lesz felejtve, ki volt '96-tól 2008-ig, - és azt követően esetleg - ,Udvarhely polgármestere, de az Emlékezés Parkja még mindig zarándokhely lesz Udvarhelyen.

Nekünk, székelyeknek mindig sikerült vitatkoznunk aktuálpolitikai kérdéseken, ami utána feledésbe merült. Sikerült az a bravúr is, hogy Orbán Balázst egy ciklus után nem juttattuk vissza a magyar parlamentbe, most meg hajlongunk minden születésnapján a szobra előtt. Ez a székelynek a saját valója.

Az Emlékezés Parkját is annak idején megbélyegezte a mostani leköszönő polgármester, szerinte nem kell nekünk olyan Csaba királyfi, amelyik Orbán Viktorra hasonlít. Vagy most a Népszavában mondott méltatlan szavakat arra az Emlékezés Parkjára, amelyik díjat kapott Magyarországról.

Ezek mind a feledés enyészetévé válnak és maradnak a letisztult eredmények.

Számomra ez az elégtétel, és a Nyirő újratemetése is egy ilyen ügy. Meg fogja nézni valaki ötven év múlva, hogy Szász Jenő milyen minőségében kezdeményezte és segédkezett Nyirő József újratemetésében?

A székelyudvarhelyiekben elültették a reményt, hogy hazahozzák Nyirőt. Ez nem történt meg. Ön szerint hogyan érzik most magukat a székelyudvarhelyiek?

Űr van az én szívemben is. Egy hiányérzet van, az elnök úron is ezt láttam, azt tapasztaltam, hogy ő is valamiféle hiányérzettel távozik. Ő egyébként jövő héten jön vissza, és nyáron is készül Erdélybe, tehát alkalmat tudunk teremteni arra, hogy Nyirő Józsefet újra tudjuk temetni, és újra fogjuk temetni.

Nyirő József most már nem az autók csomagtartójában, hanem az emberek szívében-lelkében keresendő, és ha a román hatóságok ezt tudomásul veszik, akkor egészen biztos, hogy nem is fognak kutakodni az elkövetkezendőkben az autóinkban.

És most ki miatt kell érezni ezt az űrt? Kié a kudarc, hogy nem sikerült most újratemetni?

Erre adjanak választ önök, adjon választ Udvarhely közvéleménye. Gyávaságnak tartom, hogy amikor valaki téved, azt nem látja be. Utólag is azt tartanám helyesnek, hogy aki tévedett, belátja.

Ha a leköszönő polgármester követte el a hibát, akkor ezt lehet korrigálni. Nem peren, hogy aztán megvédem a június 20-ra kitűzött peren az igazamat, hisz nem is biztos, hogy neki kell már akkor megvédenie. Esetleg elébe mehetett volna a dolognak.

Nagyon fontos részletkérdés: pénteken 12 órától este tízig arra várt a prefektusasszony, hogy a leköszönő polgármester kijavítsa az elrontott kétlejes ficujkáját. És ez alatt a tíz óra alatt Bunta Levente ezt a korrigálási lehetőséget nemhogy elszalasztotta, hanem egyenesen megtagadta.

Övé a kudarc? A polgármesteré?

Nem mondom ezt, a következtetést majd vonja ön le. Amikor a prefektusasszony felfedezte, hogy hiba van, akkor fölkérte a polgármestert, hogy javítsa ki, és adott határidőt rá, tíz órát, pénteken estig. Ezt egyébként a köztelevízióban a prefektusasszony ki is nyilatkozta. A Magyar Országgyűlés Hivatalának (MOH) képviselőjét is erről értesítette: ha van másik papír, akkor nem indít közigazgatási eljárást.

Volt erre tíz óra, hogy megtegye. Nem tette meg. Másnap reggel beadta a periratot és a többit már ismerjük.

Mit válaszolna azoknak az összeesküvés-elmélet gyártóknak, akik szerint nem is akarták újratemetni Nyirőt, hanem bűnbakot kellett keresni, hogy kiderüljön, az udvarhelyieket meg kell védeni a román államtól és a helyi városvezetéstől?

Aki ezt a kérdést fölteszi, eleve paranoiás. Paranoid kérdésre paranoid választ lehet adni: lehet, hogy ez már orvosi eset, és nem jó helyen érdeklődnek. Nem nálam kell akkor már, az orvosokhoz kell menni.

Nem lehetett most föladni egy magas labdát, elnök úr nem tehette meg, hogy a román-magyar viszonyban elvarratlanul hagyjon egy jogi kérdést, amire utána a román fél hivatkozni tud, hogy lám-lám, a magyar országgyűlés elnöke egy olyan dolgot hajtott végre, amihez nem volt meg a román hatóság, jelen esetben Udvarhely polgármesterének a kétlejes cetlivel történő hozzájárulása.

Ezt nem lehetett megtenni, mert utána már teljesen mindegy, hogy két lejről vagy százlejes bírságról beszélünk. Egy olyan jogalap, amire hivatkozni lehet, és így maradt meg makulátlanul és teljesen tisztán jogkövetőnek a MOH és mellette a Székelyudvarhelyért Alapítvány mint társszervező, hogyha ezt betartotta, mert egészen biztos, hogy ettől a pillanattól kezdve Brüsszelben a román hatóságoknak kell magyarázkodnia és nem fordítva.



32 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zomby
2012-05-31 11:14:24
Nagy játékos ez a Jenő. Titkolózik, kavarja a homályt, ki-ki mutogat. Így kell ezt csinálni. Kíváncsi vagyok hányan fogják megzabálni ezt a gyászszínű vattacukrot :)
avatar
hahaha
2012-05-31 11:16:25
Jeno, Jeno...a duma az megvan, haritani is szepen tudsz ahogy latom, pedig jobb lenne neha beismerni a hibakat, vagy te soha nem hibazol??? Na ilyen polgarmesterbol nem ker Udvarhely !
avatar
hahaha
2012-05-31 11:20:45
re:
avatar
zomby
Nagy játékos ez a Jenő. Titkolózik, kavarja a homályt, ki-ki mutogat. Így kell ezt csinálni. Kíváncsi vagyok hányan fogják megzabálni ezt a gyászszínű vattacukrot :)

Aki ismeri Jeno huzasait az nem kajalja be az ilyen giccs dumat !! Aki meg naiv, fiatal, elvakult, oreg- fan az most konnyeivel kuzkodve mocskolja magaban Buntat es az asztalt utve mondja, h biza milyen jo ember Jeno :)
avatar
Soós Róbert
2012-05-31 11:34:08
Na, akkor megyek és keresek egy orvost magamnak. Hátha ő tud válaszolni. Ha már Jenő nem tudott.
avatar
görcs
2012-05-31 11:35:30
re:
Szólj, amikor mész, megyek én is.

Még valaki esetleg, akinek orvoslátogathatnékja támadt?

avatar
Soós Róbert
Na, akkor megyek és keresek egy orvost magamnak. Hátha ő tud válaszolni. Ha már Jenő nem tudott.
avatar
FehérSólyom
2012-05-31 12:18:19
...ez visszafele sült el Jenõ Úr... nem kellene most is sárral dobálózni mert egyértelmû az üzenet. Nem szabadott volna politikai gumikesztyût húzva könyökig belemártózni Önöknek.
Sajna, de azt kell gondoljam, hogy nyugodtabb pihenést jelenthetett Nyirõ Józsefnek a madridi 59 év mint ez a politikai labdajáték a földi maradványaival az elmúlt hónap(ok)ban.
Jenõ Úr és a többiek: meg kell tanulni bocsánatot kérni!!!

Úgy gondolom, hogy a Magyar Országgyûlés beleértve Kövér László állásfoglalását, nagyban hibázott a helyi szervezés partnerválasztásában . Elvárandó, hogy Õk is bocsánatot kérjenek...

UI: Remélem tényleg sikerül megszervezni a végakarat teljesítését. Ellenben gondolom, hogy ez nem polgármester függõ lesz június 10. után amiben Ön reménykedik, hanem "EMBERSÉG és TISZTELET" lesz a mozgatórúgója. Úgy legyen!
avatar
kszl
2012-05-31 11:56:45
Jencikéből elege van a városnak...
avatar
barni
2012-05-31 12:27:53
Teljesen egyetertek en itt minden kommentelovel, de kicsit furcsa, hogy szinte minden cikket ez a zomby, gorcs meg hahaha kommental, a kerdes, hogy a nagy tobbseget meg tudta-e etetni es ra fognak-e azok szavazni? Es hat a vegen ki fog gyozedelmeskedni?
avatar
szp
2012-05-31 13:15:13
ab ovo
Enne a történetnek, nem Szász, nem Lukács stb kellett volna hogy legyen a főhőse, hanem maga Nyirő. Köszönjük!!!
avatar
nakiakiraly
2012-05-31 14:45:29
Hahaha- és ezek a hozzászólók
Kedves Barni! Nagy igazság van abban amit leírtál ha-ha-ha
összehasonlítás "Bunta: Szomorú vagyok. És keseredett." című cikkel.
Lássuk, hogy mik történtek:
zomby
itt : Kíváncsi vagyok hányan fogják megzabálni ezt a gyászszínű vattacukrot :)
ott: "Egy polgármester ennyire összefüggéstelenül és kaotikusan beszél"
kszl
itt: "Jencikéből elege van a városnak..."
ott: "Eső után köpönyeg..."
görcs
itt: "Még valaki esetleg, akinek orvoslátogathatnékja támadt?"
ott: "Másképp egy ilyen – erőltetetten nyilvános – szereplés után Buntát karanténba zárnák."
stb.stb.
Na ezt értelmezze valaki.
avatar
görcs
2012-05-31 14:58:14
Nem kell nagy értelmezés. Én Csedőre szavazok. Mert sem Jenős sem Bunta nem érdemli meg, még azt sem, hogy kikeljek az ágyból június 10-én. És félek, hogy vagyunk így még páran :P
avatar
Egy a sokból
2012-05-31 14:59:53
Kilóg a lóláb...
Ha a temetés ötletgazdája, eszmei és nemcsak támogatója, annyira tisztában van, hogyan kell kinézzen az a bizonyos kétlejes igazolás, akkor miért nem készítette fel azt aki elhozta, netán miért nem személyesen ment utána?

Hazudni, úgy tud mint a vízfolyás ...
avatar
nakiakiraly
2012-05-31 15:27:41
re: Görcs
Kedves Görcs!
Nem kérdezem meg, hogy véletlenül nincs "orvoslátogathatnék"-od, mert mindenki arra szavaz akire akar.
Érveket sem kérek, hogy írj, mert tudom, hogy a válaszod szubjektív lenne.
De mint ilyennek, a véleménye egyenlő a nullával, mert nem tudsz tárgyilagos lenni.
Csak tudod, a fórumok nem arra valók, hogy ki tud minél nagyobbat írni.
Gondolom, hogy érvelés számodra ismeretlen fogalom.
Ne érts félre. Nem rosszindulatból írom, hanem mert a kérdésemre nem az a helyes válasz, hogy azért támadod mindkét személyt, mert Te úgyis egy harmadikat választasz.
avatar
Isty
2012-05-31 15:42:00
jaj de nevetek
"Egyébként ez kettő perces papír, kétlejes bélyegilletéket is igényel és ha ez nincs meg, a jogkövetkezménye 100-200 lejes bírság."

Hogy egeti magat ez a jenoke, borzalom. Ha 100-200 lejes buntestes volt csak a papir hianya akkor miert ne fizette ki a buntetest es nincs semmi gond!! Akkorakat kamuzik hogy borzaszto. Szerintem a Lukacs Csaba fele ures urnaval akartak a nepet atverni es az ures urnat eltemetni csak azt szepen elkaptak.

"Erre adjanak választ önök, adjon választ Udvarhely közvéleménye. Gyávaságnak tartom, hogy amikor valaki téved, azt nem látja be."

Jenoke folyamatosan teved es nem latja be, rohog a vakbelem, sajat magat kellene ezzel minositse.

Amikor mar latom a kepet hanyok tole.



avatar
nakiakiraly
2012-05-31 16:27:40
re: jaj de nevetek
Áruld el kedves Isty, Te nem tudsz olvasni, vagy nem érted amit olvasol. A legutolsó bekezdésben ott a válasz. A Magyar Országgyűlés elnöke nem teheti meg, hogy jogtalan dolgot tegyen, és utána kifizesse a büntetést. Ők hozzák a törvényeket és nem biztathatnak, hogy azokat nem kell betartani. Pláne egy idegen országban.
De szerintem ezt Te éppen olyan jól tudod, csak akarod keverni a dolgokat, hogy Csedőre szavazhass. Tudod mit! Szavazz rá, csak ne írogass butaságokat.
Azt írod, hogy Jenő folyamatosan téved.
De Te minek nevezed, hogy leírod
"akkor miert ne fizette ki a buntetest es nincs semmi gond!"
miközben ott a válasz
"amire utána a román fél hivatkozni tud, hogy lám-lám, a magyar országgyűlés elnöke egy olyan dolgot hajtott végre, amihez nem volt meg a..."
avatar
d.attila
2012-05-31 19:56:03
rohelyes...!!!
Felreteve a politikai osszeeskuves elmeleteket , a himi-humi, ujabbnal ujabb ,kis-nagy magyarkodo( de azon belul is szekelykedo) partok csatarozasait ....,durvan embertelen huzas barkitol epp "veletlen" kampanyidoszakban onos celra felhasznalni egy elhunytat !!!
Ha nem latunk at a szitan akkor tenyleg megerdemeljuk hogy a pici partok segitsegevel ugyan, de szep lassan aszimilalodjunk...!
avatar
görcs
2012-05-31 19:38:44
Érvek?
Kedves Nakiakiraly!

Érdekes, hogy te mindenkitől érveket kérsz számon, és állítólag érvelsz is, csak én nem igazán veszem észre (buta vagyok, tudom).

Nem látom sem a premisszáidat, sem a konklúzióidat, csak a finom tekintélyre való hivatkozást, ahol te vagy a tekintély (mert te tárgyilagos vagy, és a véleményed nem egyenlő a nullával).

És te a tekintélyed valamiért folyamatosan arra használod, hogy Szász Jenőt védd, vagy legalábbis kitámadj – persze nagyon elegánsan – minden olyan hozzászólót, aki Csedő Attilát támogatja, és ugyancsak úriember módjára megkérdőjelezed intelligenciájukat, döntésképességüket.

És meg kell hagyni, nagyon ügyesen csinálod. De időnként bepróbálkozhatnál egy két szillogizmussal, vagy ha az nem megy, akkor a Leibniz hipotetikus kijelentéseivel. Mert attól, hogy azt írod, hogy érvet nem kérsz, még korántsem jelenti azt, hogy te érvelsz.
avatar
görcs
2012-05-31 19:36:48
Ha szeretnél egy érveken alapuló vitát szólj, és állok rendelkezésedre.

De arra kérlek, akkor először is fejtsd ki, hogy te mit gondolsz a témáról, mert eddig egyetlen érved volt: „Mindenki buta, aki nem azonos Nakiakirallyal!”, és sajnos ez is hamis :)
avatar
Omlad
2012-05-31 21:35:04
Te Szász Jenő, én akarok hinni neked! Mert ugye megígérted, hogy a Csereháti ügyet rendezed, még a pénzt is megkaptad a megvásárlására az akkori Magyar Kormánytól. Azt is elhiszem, hogy nem vagy Vagyonos, hogy sokat nélkülözöl, de táplál téged az Őszinte Hit! Azt is tudjuk rólad, hogy Önzetlenül minden vagyonodat szét osztottad a rászorulók között és azt is, hogy te soha nem szeretted Uszítani a Magyart, a Magyar ellen, mert te egy mélyen vallásos ember vagy. Ha mind ezek netán nem lennének igazak, akkor eléggé pórba ment ügynek látszik a Nyírő ügy is. És sajnálattal nevezem ügynek, mert ez inkább ünnep kellett volna legyen. S hogy urna hajtóvadászat lett belőle, éppen ti tápláltátok, mert itt egy volt a lényeg Rólad szóljon a fáma, mert ugye ha már Székely Isten nem tudtál lenni, fel szeretnéd venni te a Székely Apostol szerepet. Kérünk téged add meg nékünk minden napi kenyerünket, de szabadíts meg a gonosztól, vagyis vonulj nyugdíjba Jenő!
avatar
guru
2012-05-31 22:29:56
nyirő
Hazudsz Jenő ! Nyerd el méltó büntetésed !
avatar
kópé
2012-05-31 22:36:41
Az érem másik oldala.
Az minden esetre elgondolkodtató, hogy az rmdsz és Bunta a román rendőrséggel, titkosszolgálattal összejátszik, hogy pálcát dughasson a Magyar kormány biciklijének a küllői közé. Akkor hát ki kivel is van? A magyar érdekeket képviseli vagy a románt? A magyarok szavazataiért harcol és közben ellenük cselekszik...? Hát ezt érdemeljük úgy néz ki. Egyeseknek semmi sem szent csak a pénz meg a hatalom, az sem baj ha saját nemzetünk sorsát visszük a vásárra.
avatar
Isty
2012-06-01 08:31:51
re: re: jaj de nevetek
avatar
nakiakiraly
Áruld el kedves Isty, Te nem tudsz olvasni, vagy nem érted amit olvasol. A legutolsó bekezdésben ott a válasz. A Magyar Országgyűlés elnöke nem teheti meg, hogy jogtalan dolgot tegyen, és utána kifizesse a büntetést. Ők hozzák a törvényeket és nem biztathatnak, hogy azokat nem kell betartani. Pláne egy idegen országban.


Jencike csak az ilyen alacsony IQ-u emberkeket tud szivatni mind te. A Nyiro Jozsef temetest nem a Magyar Orszaggyules elnoke talalta ki es szervezte, hanem a kedves jenciked. Ok csak asszisztaltak hozza, buta modon. A szervezo jencike volt es nem a Magyar Orszaggyules es a teljes felelosseg a jencike-e. A magyarorszagiak csak partnerek voltak az ugyben es segitettek, mert jenoke egyedul keptelen lett volna ra. A korrupt alapitvanyan ke resztul az o "projektje" volt es elbaltazta rendesen mint mindent szokas szerint. Utana meg hazudik nagyokat es az olyanok mint te beveszik.

Ne papolj es ne vezesd felre az embereket
avatar
vogul
2012-06-01 09:05:00
re:
avatar
Omlad
Te Szász Jenő, én akarok hinni neked! Mert ugye megígérted, hogy a Csereháti ügyet rendezed, még a pénzt is megkaptad a megvásárlására az akkori Magyar Kormánytól. Azt is elhiszem, hogy nem vagy Vagyonos, hogy sokat nélkülözöl, de táplál téged az Őszinte Hit! Azt is tudjuk rólad, hogy Önzetlenül minden vagyonodat szét osztottad a rászorulók között és azt is, hogy te soha nem szeretted Uszítani a Magyart, a Magyar ellen, mert te egy mélyen vallásos ember vagy. ....
..... ha már Székely Isten nem tudtál lenni, fel szeretnéd venni te a Székely Apostol szerepet. Kérünk téged add meg nékünk minden napi kenyerünket, de szabadíts meg a gonosztól, vagyis vonulj nyugdíjba Jenő!


Értékelem a humorodat. Jenő sok mindenbe belekezd, de vagy nem fejezi be, vagy más fejezi be helyette.
avatar
vogul
2012-06-01 09:06:11
az előbb ....
Az előbb nem a szexre gondoltam.
avatar
butalevente
2012-06-01 11:37:35
Szomorú vagyok. És keseredett.
avatar
hofika
2012-06-01 14:26:45
Sziasztok na az én nevem se maradjon ki a kommentek közül :D Jenő sokat melle beszel mert kampány időszakba a rivális ellenjelöltre tud rosszindulatúan mutogatni,nem utolsó sorba pedig amíg nem mond igazat addig máshol keresik Jóskát,bolond volna elmondani az igazságot.Az én információim szerint a temetést nem vállalta az esperes mert elég keményen meg volt fenyegetve az úgynevezett rend őréritől!!!
Én szeretnem ha már le járna a temetés mert nem halotthoz illő hogy nem nyugalomba alussza örök álmát.Szerintem nem ez volt a vég akarata hogy ekkora feneket kerítsenek az újratemetésének.
avatar
butalevente
2012-06-01 15:26:44
Kedves hofika: a véleményed, nem maradt ki a sorból: egy élmény volt téged olvasni.

Ettől még szomorúbb vagyok. És keseredettebb.

Áldott napot.
avatar
fkv
2012-06-01 22:08:44
re: Omlad


Szívemből szóltál, s még mennyi mindent sorolhatnál...
avatar
Kukorica János
2012-06-02 09:18:39
Tele van hazugsággal ez a cikk! Mint általában az MPP! Szeretnek mellébeszélni na - ennyi az egész! Aki pedig nem lát át a szitán, hát az ott marad a rajongók között!
avatar
Omlad
2012-06-02 14:20:15
Meglepsz Jenő, ezzel a nagy Magyarkodásoddal! Ha te ennyire önérzetes vagy, mit kerestél december elsején az elnöki palotában?!, az elnök oldalán azon a napon ami gyász nemzetünknek, te ott vigyorogva pezsgőztél. Most remegve kerested, hogy mit találj ki, hogy felhívd magadra a figyelmet. Így választottad szegény Nyirőt. Azzal is sikerült volna, ha kiállsz és magyar becsülettel végre elszámoltál volna az árvíz adományok összegével. De te nem vagy következetes, több hónapon keresztül támadtad Tőkés Lászlót, most meg könyörögsz, hogy vonják vissza jelöltjüket. Valami Zöld párti papíron meglepetés szerűen te lemaradsz csak statisztát és bábut emlegetnek, de hol vagy te? Az ILLUZIONISTA, a fő mutatványoddal mutassanak egy jó telket, vagy ingatlant..., te máris ELTÜNTETED!
avatar
cily12
2012-06-02 16:16:38
Ki itt a paranoias??
Jenő itt te vagy az orvosi eset. Abban a betegségben szenvedsz, ahol a gyógyításhoz kényszer zubbonyt is használnak. Remélem június 10-e után ezt a zubbonyt a saját pártod fogja rád adni.
avatar
kerekperec
2012-06-03 17:21:30
En vagyok a paranojas. Mindenki rajtunk rohog ujra foleg a roman forumokon, hala az egyszemelyes shownak.
nevetseges es szanalmas
Nagyon szeretnek buszke lenni arra hogy udvarhelyi vagyok,de nem tudok az lenni hala a politikusoknak.
Ha a legnagyobb sikerrel vegzodik a szavazas es ezek nem kapnak egy szavazatot sem ,az sem fogja ezt mar jovatenni.Masik part detto, Nincs semmilyen felelossegrevonas, semmilyen erkolcsi jovatetel. Meddig kell a hatunkon cipeljuk ezeket? Meddig kell mindent lenyeljunk amit a torkunkon lenyomnak? Duh es keseruseg lesz urra rajtam ha meglatok egy politikust a cimlapon. Viztiszta balkan itt mar minden.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."