Itthon » Társadalom

Krafft: „Sohasem fordult meg a fejemben, hogy bántsam”

Levelet küldött egykori munkaadójának a jilavai börtönben raboskodó Krafft Szabó István, aki szerint a rendőrök gyilkost kreáltak belőle.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Krafft Szabó István
Krafft tagadja a gyilkosságot
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. október 04., 09:32
8 hozzászólás. 

Először szólalt meg a gyilkossággal gyanúsított Krafft Szabó István, aki a Hargita Népe Udvarhely szerkesztőségének juttatott el egy levelet. Krafft október elsején járt a csíkszeredai törvényszéken, ekkor hosszabbították meg újabb 30 nappal előzetes letartóztatását, amit egyébként Jilavan tölt, ahol pszichiátriai kivizsgálás alatt áll.

Levelében először az áldozat, Fekete Izabella, és közte levő kapcsolatot taglalja, kitér rá, hogy fél éve ismeri közelebbről, baráti kapcsolat fűzte hozzá. Említi, hogy érdeklődési körükben sok volt a közös, gyakran járták együtt a természetet és

sosem fordult meg a fejében, hogy bántsa a lányt.

Kitér arra, hogy néha pénzt is adott kölcsön Izabellának, amit szerinte a lány volt barátja úgy értelmezett, hogy ezért szexuális szolgáltatásokat várt cserébe, bár erről Krafft, elmondása szerint, egy nyomozótól értesült. Izabella egyébként családi barátnak számított, Krafft édesanyját is kezelte, az utóbbi időben István segített lakást keresni neki, ugyanis a lány szeretett volna függetlenedni és elköltözni otthonról.

A levél szerint azon az augusztusi hétfőn is azért indultak el, hogy megmutassa Izabellának a kadicsfalvi részt, ugyanis tudomása szerint egy család ingyen adott volna ki egy házat, amíg ők nyaralnak.

„Nos, a vád szerint Izabellával elindultunk Kadicsfalva irányába, nos, a tragédia helyszínig gyalogosan legrövidebb idő is minimum félóra kell. Nos, hogy, hogy nem, egy elhagyatott pajtához kerültünk vak sötétben. Aztán én egyet gondoltam és kerítettem egy drótkábelt és elkezdtem nyuvasztgatni Izabellát, majd aztán meg is szúrtam.

Ezzel nem értem be, beráncigálta, egy pajta hátsó részébe, ahol éppen egy ott levő matraccal letakartam és az éppen nálam levő benzinnel lelocsoltam, meggyújtottam és mint aki jól végezte dolgát, utána hazamentem. Másnap, mintha mi sem történt volna, mentem dolgozni.

Nos, ez a vád hihető verziója?

Azt nem árt figyelembe venni, hogy ha ez az eseménysorozat így megtörtént volna, ez mennyi időt vesz fel. Ugyanis én nem sokkal tíz után otthon voltam és még a Mol benzinkúthoz is bejártam és a feleségemmel is ott találkoztam. Ez akkor hogy lehetséges, kérdem én?" – ír álláspontjáról a Hargita Népe Udvarhelyben megjelentetett levélben Krafft.

Levelében a gyanúsított hosszasan ír világnézetéről, mint megjegyzi „mielőtt pszichésen teljesen összeomolnék, még egy pár gondolatot leírok". Kifejti, nem érti, milyen próbatétele, vagy játékeszköze az életnek vele ez a helyzet, amibe került.

Krafft megjegyzi, szerinte nincs feltétel nélküli szeretet és úgy véli, az életet értékelni kell és minden percét kihasználni.

Levele szerint „a rendőrök pusztán ellenszenvből, vagy a mielőbbi munkavégzés lezárásának indokaként kreáltak belőlem gyilkos, fokozva így is a meglévő súlyos tragédiát".

Az írás záró sorai búcsúlevélbe illőek: „Nem a szabadság elvesztése az elviselhetetlen, hanem az, hogy akik tényleg ismertek, a családom, azok is elvesztették a hitet bennem, gyilkosnak fogadnak el, mert a gonoszság hatalomra tör és elvakít. Tehát gonosz ez a világ és csak az érvényesül, ki tud élni a gonoszság erejével. Élek én is vele, és feladom az élethez való ragaszkodásom."



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
acmilan
2012-10-04 12:04:45
gondolom a rendőrök szimplán unalomból és nemtörődömségből, mert minek nyomozni, vették a facebookot és szegény Izabella első ismerősére ráhúzták az egészet.
kétségbeesett próbálkozás a tisztázásra.
avatar
kszl
2012-10-04 12:21:42
re:
avatar
acmilan
gondolom a rendőrök szimplán unalomból és nemtörődömségből, mert minek nyomozni, vették a facebookot és szegény Izabella első ismerősére ráhúzták az egészet.
kétségbeesett próbálkozás a tisztázásra.


A rendőr sokszor nem azt teszi, amit tennie kellene...
avatar
hunilaszlo
2012-10-04 13:22:23
betegség..
Akkor ő most nem gyilkos...csak megölt egy lányt?:) Vagy netalán a csúnya CÉG mártotta be őt is mint Scoofieldékat a Szökésben?..Elgondolkodtató!Szerintem a csúnya magyar vitézellenes román rendőrök tervelték ki mindezt ...!!
avatar
baboca91
2012-10-04 15:14:35
szanalmas
szanalmas hogy hogy probalja menteni magat......de en ugy gondolom ez a vonat mar elment................reg elment!
avatar
DEEncso
2012-10-04 22:24:46
giotin!
avatar
derzsipal
2012-10-08 11:43:23
Hagymázas félrebeszélésnek tartom a gyanúsított ún. levelezését. Tudtom szerint bevallotta tettét, most meg, amikor számot kellene adni és felelősséget kellene vállalni érte, gyáva féregként - azért átlátszó módon! - akar kibújni a megérdemelt büntetés alól. Miért kérdez vissza, hogy "Ez akkor hogy lehetséges, kérdem én?" ? Miért nem mondja el: ezt és ezt tettem, ez meg ez volt?
Ködösít. Félrevezet.
avatar
cristinaberger
2012-10-10 19:10:52
Szegeny, dupla szemelyisegben szenved. Nem o olte meg a lanyt, hanem a masik Krafft.
avatar
foldmunkalatok
2013-03-27 09:00:03
Gondoljatok bele emberek!!!!
Ezeket az embereket etetik most legalbb 10-15 evet ,a becsuletesen dolgozo,
ember,kis fizetesebol lehuzott adokbol.
El kellene vinni az ilyen embert es 10-15 evig kézzel ásatni a bányát.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."