Itthon » Társadalom

Vasárnap kezdődik a gyászszertartás Gábor atyáért

Kedden, szülőfalujában kísérik utolsó földi útjára Botár Gábor plébánost. Két napig Székelyudvarhelyen is elbúcsúzhatnak tőle a hívek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Botár Gábor
Botár Gábor
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 19., 10:40
0 hozzászólás. 

A csíkszentgyörgy-bánkfalvi Kálváriatemetőben helyezik örök nyugalomra kedden Botár Gábor plébánost, a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz Egyházközség elhunyt plébánosát, végakaratának megfelelően – tudatja közleményben a plébánia.

Mint a levélből kiderül, a családdal és a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Hatósággal egyeztetve úgy döntöttek, a földi búcsúzásra a gyászoló közösségnek a temetés előtt két napig Székelyudvarhelyen is alkalma nyílik.

Február 21-én, vasárnap 15 órakor, az irgalmasság órájában érkezik meg Olaszországból a gyászkocsi Székelyudvarhelyre. A közösség a Kis Szent Teréz Plébániatemplom előtt fogadja. A kegyeleti cselekményeket követően, délután fél héttől Botár Gábor halhatatlan lelkéért tartanak szentmisét. Azt követően folyamatos imavirrasztást tartanak hétfőn 17 óráig, a szentmise kezdetéig. A gyászliturgia után földi maradványait szülőfalujába szállítják.

Temetési szertartását kedden 12 órától tartják a csíkszentgyörgy-bánkfalvi Kálváriatemető ravatalozójában. A plébánia arra kéri a híveket, hogy a koszorúk és virág helyett a gyászszertartásokon imádságukat ajánlják fel az elhunyt lelki atyáért. A koszorúmegváltás adományait az Irgalmasság Szentévében a legszegényebbek megsegítésére fordítják.

A plébánia újabb közleményében felhívja a lakók figyelmét, hogy a kegyeleti szertartások alkalmából február 20-a, szombat este 8 órától hétfő este 9 óráig a C+C raktáráruház parkolója teljesen le lesz zárva gépjárműforgalom elől. Megértésükben bízva kérik a kegyeleti alkalmakra érkezőket, hogy lehetőleg gyalogosan közlekedjenek. A forgalmat a jelzett időszakban a rendőrség fogja irányítani.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."