Itthon » Társadalom

Zen hétvégét tartanak Udvarhelyen

Elemeire bontják az emberi személyiséget, lelkivilágot pénteken, Csong An Szunim zen tanító előadásán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

Harmadszor jön Udvarhelyre Csong An Szunim zen tanító
Harmadszor jön Udvarhelyre Csong An Szunim zen tanító
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 29., 13:55
0 hozzászólás. 

Dharma beszédet és meditációs gyakorlatot is tart Székelyudvarhelyen a hétvégén Csong An Szunim zen szerzetes, a Pilisben található, Európában egyedülálló hagyományos erdei zen templom apátja.

A szerzetes korábban már járt Udvarhelyen, előadásait százak hallgatták meg. Ez a hétvége egy különös tapasztalat köré épül: a szervezők szerint ez tulajdonképpen egy „látogatás a csokigyárba", ahol megnézik, hogyan készülnek a különböző csokoládék. Nem csupán a végtermék a fontos, hanem egy lelki utazáson bepillantanak a gyártási folyamat részleteibe, az összetevőket és azok eredetét is megvizsgálják. „Talán mi magunk is eldönthetjük, milyen formát, anyagot gyártunk a jövőben" – írják a beharangozóban.

A zen előadást szeptember 30-án, pénteken este 7 órakor tartják a Tamási Áron Gimnázum Nyírő József dísztermében, a következő két napon pedig meditációs gyakorlatokon és koan interjún lehet edződni, a Napsugár Napközi Otthon hátsó épületében (a József Attila utcai bejáratnál).

A lelki gyakorlatokra október 1-jén és 2-án 9 és 12, illetve 14 és 18 óra között várják az érdeklődőket, a gyakorlati útbaigazítás szombat reggel lesz. A szervezők ajánlása szerint legalább egy egész napos rendezvényen érdemes részt venni. A meditációra kényelmes öltözetet, illetve ülőpárnát, takarót érdemes vinni.

Az előadás és meditáció résztvevői belátásuk szerinti adománnyal támogathatják az előadást, amelyet a zen templom fenntartására fordítják. Bővebb információ a templom honlapján olvasható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."