Itthon » Társadalom

Végre megnyílt a jég!

Tegnap délután nyitották meg próbaüzemmódban, ma hivatalosan is átadták a városi korcsolyapályát. Rendes programmal csütörtöktől fog működni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

korcsolyapalya
Szerdán már többen kipróbálták a jeget Fotók: Simó Veronika
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2016. december 28., 20:05
0 hozzászólás. 

A jégpályával kapcsolatos fejleményekről szerda délután tartott sajtótájékoztatót Gálfi Árpád polgármester, Hajdó Csaba önkormányzati képviselő és Bálint Benedek Pál, akik egyúttal hivatalosan is átadták a jeget.

Korábban már írtunk arról, hogy a városháza egy 120 ezer euróba kerülő csövekből álló fagyasztó szőnyeget rendelt, ami a jégpálya alapját képezi. Ennek felszerelésével és üzembe helyezésével mostanra készültek el.

DSC 8830

Gálfi Árpád elmondta, az elmúlt napokban folyamatosan dolgoztak annak érdekében, hogy még az idén korcsolyázható legyen a pálya. A városháza munkatársainak, Bálint Benedek Pálnak és Karda Zoltánnak valamint Hajdó Csabának mondott köszönetet az erőfeszítéseikért.

A polgármester azt is elmondta, nem csak az amatőr korcsolyázóknak akartak kedvezni, hanem a Székelyföldi Jégkorong Akadémiával közösen az udvarhelyi hokisoknak is lehetőséget akarnak nyújtani a sportolásra.

Az előző városvezetés nem viselte szívén a jégpálya ügyét, mégis számon kérik a pálya megnyitásának időpontját – állítja Gálfi, hozzátéve, hogy ő csak a hivatalba lépése után szembesült az itt uralkodó állapotokkal.

A fejlesztések itt nem állnak meg

– hívta fel a figyelmet a polgármester, a tervek szerint ugyanis jövő év februárjában egy duplafalú sátorral fedik be a pályát, ami védeni fogja a jeget a napsugaraktól, így akár áprilisig lehet rajta korcsolyázni.

csorendszer

Ennek a sátornak a közbeszerzése már folyamatban van, addig azonban nem kötnek rá szerződést, amíg meg nem győződnek arról, hogy mefelelő lesz. Január első napjaiban ezért Csíkszeredába fognak látogatni, ahol egy pontosan ugyanilyen sátor áll a jégpálya felett, ott majd tájékozódhatnak a fenntartásról, működtetésről, költségekről – sorolta Gálfi.

A jó fiúk megoldották

Hajdó Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy az előző városvezetéstől egy olyan pályát vettek át, ami nem volt működőképes és az éves költségvetésben egy lej sem volt előirányozva a megjavítására. A szeptemberi tanácsülésen módosítaniuk kellett a költségvetést, ahhoz, hogy ezt a beruházást meg tudják valósítani.

Ebben a történetben mi vagyunk a jó fiúk, minden napot igyekeztünk kihasználni azért, hogy itt az idén jég legyen. A késésért nem rajtunk kell elverni a port − fogalmazott.

korcsolyapalya

A jeget egy Csíkszeredából vásárolt 15 ezer eurós gépezettel fogják kezelni, ami képes arra, hogy lecsiszolja a pályát és felvisz rá egy vízréteget, ami ha megfagy, ismét tükörsima lesz a felület – magyarázta Bálint Benedek Pál.

A jégpálya egyelőre kétórás szakaszokban lesz nyitva, napközben délelőtt 10 - 12 óra között, délután 15 - 17, majd 18 - 20 óra között. Január elsején csak délután 3-tól lehet majd korcsolyázni.

Később a korcsolyázók igényeitől és a jég állapotától függően nyújtják a nyitvatartást, akár egész naposra.

korcsolyapalya

A jegyek ára marad a régi, az 5 éven aluli gyerekeknek ingyenes, a nagyobbaknak 4, és a felnőtteknek 5 lejbe kerül a belépő. Jövőre bérletrendszert is terveznek, igyekeznek minden igényt kielégíteni − árulta még el Hajdó Csaba.

A jégpálya karbantartására valószínűleg egy helyi céggel fog szerződést kötni a városháza.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."