Kultúra » Alter

A Budai várban menetelnek a vörös darabontok

Elmarad a pénteki őrségváltás a Székely Támadt várban, a vörös darabontok ezen a hétvégén Budapesten, a Magyar Könyv Ünnepén mutatkoznak be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Darabont2
Hétvégén a Budai várba masíroznak be a darabontok
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. augusztus 30., 00:10
1 hozzászólás. 

A székely vörös darabont-díszőrségváltás elmaradásának technikai oka is van, az Eötvös József Szakközépiskolában ugyanis szigorított felügyelet alatt zajlik a pótérettségi - tájékoztatta honlapunkat Fazakas Szabolcs, a darabontok „atyja".

A vörös posztóruhába öltözött darabontoknak azonban nem lesz üresjárat ez a hétvége sem. A budavári önkormányzat meghívásának eleget téve a Budai várban megrendezett Magyar Könyv Ünnepén vágják ki a díszlépést, sőt ők mutatják be a Visus Kulturális Egyesület Tatárittyom! című társasjátékát is.

„A budavári önkormányzat adott ajándékba egy standot a várban, így augusztus 31. és szeptember 2. között kiállítjuk a térképet, a Székelyföldi Legendárium könyvet is, amelyből vasárnap egy meglepetés-vendég olvas fel legendákat a gyermekeknek. A Szentháromság téren ott lesz a Tatárittyom óriásjáték is, ki lehet próbálni. A székely darabontok bemutatót tartanak, menetelnek a várban, sőt, ha a gyerekeknek kedvük szottyan rá, akár be is állhatnak kis puskákkal a menetbe"- tudatta Fazakas, aki köszönetet mondott az utazást biztosító székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalnak és a budapesti tartózkodást támogató Ugron Alapítványnak.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lajosfia
2012-08-31 10:59:43
Isten hozott benneteket!..szívünk minden melegével ölelünk titeket itthon, hogy azt követően, több erőtök legyen otthon.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."