Kultúra » Alter

Elekes Gyula igazgatja a Táncműhelyt

A színházat Nagy Pál, a könyvtárat Szabó Károly, a művelődési házat és a táncműhelyt pedig Elekes Gyula igazgatja ideiglenesen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Elekes Gyula, a székelyudvarhelyi Művelődési Ház igazgatója
Elekes csak az ideiglenes táncot vállalja. Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. január 11., 09:21
1 hozzászólás. 

Az ideiglenes kinevezésekről szóló polgármesteri rendeletet január 10-én, szerdán írták alá a kultúrmenedzserek. Nagy Pál, Szabó Károly és Elekes Gyula szerződései december 31-i hatállyal léptek érvénybe, és a menedzseri állásokra kiírt pályázat eredményhirdetéséig szólnak.

A törvény értelmében a fenntartó önkormányzatnak legfennebb 120 nap áll rendelkezésére, hogy a megüresedett igazgatói állások betöltéséhez szükséges pályázatot kiírja, és lebonyolítsa, tehát legkésőbb március végén kiderül, hogy ki fogja a következő három évben irányítani a Tomcsa Sándor Színházat, a Székelyudvarhelyi Könyvtárat, és az Udvarhely Táncműhelyt.

Négyből három

A négy volt kultúrmenedzserből három rábólintott az ideiglenes kinevezésre, Miklós Levente, a Táncműhely volt igazgatója tartotta magát elhatározásához, visszalépett, és nem vállalta az átmeneti időszakra szóló megbízatást sem. Helyének betöltésére az önkormányzat Elekes Gyulát, a Művelődési Ház volt és leendő igazgatóját kérte fel.

"Elvállaltam, mert megoldást kellett találni az átmeneti helyzetre. Péntekre már összehívtam egy beszélgetésre a társulatot, hogy ismerkedjünk, megismerjem a gondjaikat, lássuk, hogy honnan folytatjuk a munkát" - közölte portálunkkal Elekes.

Kérdésünkre, hogy amennyiben felmerülne annak lehetősége, hogy véglegesen is igazgassa a két kulturális intézményt, határozott nemmel válaszolt.

"Túl sok lenne a feladat és a kettősség a már meglévő terveink rovására menne" - indokolta Elekes, aki azt is elárulta, hogy idén tavasszal, azaz március, április és május hónapokban egy újabb, kuriózumnak számító filmes projekttel, a 20. század elején Kolozsváron készült némafilmek bemutatásával rukkolnak elő, így háromra bővül a Művelődési Ház által szervezett filmfesztiválok (animációs és a díjnyertes rövidfilmek fesztiválja - szerk. megj.) sora.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
butalevente
2013-01-15 13:15:47
Szini-Szani-Szana-Bal
Vaj mi lesz Nagy Pal-al?

http://szh.ro/aktualis/udvarhelyszek/ideiglenesen-elekes-igazgatja-az-udvarhely-tancmuhelyt#comment

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."