Kultúra » Alter

Zajlik a G. Feszt, nagy az érdeklődés

Eddig csak koncerteket tartottak, mától az előadások is megkezdődnek. Lassan elfogynak a meghívók a G. Fesztre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

g-6502
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. április 22., 15:12
0 hozzászólás. 

Pénteken este a bukaresti Robin and the Backstabbers együttes koncertjével megkezdődött az idei G. Feszt a G. Caféban. A tíznapos rendezvénysorozat legelejébe erősen belecsapott a bukaresti csapat. Az énekes Andrei Robin Proca és öccse, a dobos csíkszeredaiak, de Bukarestben élnek, a zenekar is ott jött létre.

Hallgatva a muzsikájukat, azért nem tudott nem eszembe jutni, hogy a műfajban („alternatív-indie-pop-rock") bizonyos, mára stadionokat megtöltő együttesek is így kezdték valamikor, illetve az is, hogy vajon mi kell ahhoz, hogy a Robin and the Backstabbers is világhírű fesztiválokon játsszon?

g-6195Mindenesetre előételnek jó volt ez a produkció. Ha a G. Feszt nem is világhírű fesztivál, de egyik-másik produkció kétségtelenül az lehet(ne). Fantasztikusan játszott szombaton este a Guilty Lemon, őket tavalyról ismerhettük már, a szebeni ötösfogat olyan funkys, dzsesszes löketet adott az összegyűlt embereknek, hogy kevésen múlt az, hogy a gyorsabb dalaikra fel ne pattanjanak a nézők.

g-6481

Egyébként maximális érdeklődés övezte az eddigi koncerteket, a telt ház táblát eddig mindhárom este ki lehetett volna tenni.

Az udvarhelyszéki zenekarok vasárnap délutáni találkozójába bele-belevert az eső, a fesztivál társszervezője, az UIET Vasárnapjának hívott hepaj azonban nemcsak a kezdő vagy csak néhány számot játszó csapatokról szólt, hanem a Kecskemét Jazz Orchestráról is.

A tizenhét tagú zenekarban mindenki nem kecskeméti, de zenélni iszonyatosan tudnak, az biztos. Főleg a harmincas évek big band- illetve swing-korszakából játszottak darabokat, de filmsálgerek, filmbetétdalok is felcsendültek.

g-6898

Vasárnap esti levezetőnek a Dé Lá Funk csapott a húrok, a dobok és a billentyűk közé, Bogáti-Bokor Ákos gitáros igazoltan hiányzott, de Molnár Endre (Monyó) volt a „beugrós", s profiként teljesítette feladatát. Ifjú Enyed Károly zongorista először játszott a G.-ben a Dé Lá Funk új tagjaként, akárcsak a zenekar új énekesnője, Camelia Fărăgău.

g-6932

Hétfőtől az előadások is megkezdődnek, ezek részben a Művelődési Házban lesznek megtartva, illetve a G. Caféban – ezek mind ingyenesek, de meghívót kell igényelni a kávézó pultjánál, illetve a színházban. S aki a 19 órai kezdéskor nincs ott, helyette mást engednek be az előadásokra. A további programot ide kattintva lehet böngészgetni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."