Kultúra » Alter

Még udvarhelyibb a Pulzus

Szobrászművészt Moszkvából is, képzőművészeket Budapestről és Székelyföldről verbuváltak a szervezők. Két hét múlva újra itt a Pulzus.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

pulzus2012
Júliusban újra tíz napig lüktet a Pulzus. Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. július 03., 15:05
0 hozzászólás. 

Alig két hét múlva, július 15-én újra benépesül és tíz napon át, július 25-ig alkotóműhellyé válik a Spanyár-ház udvara: másodjára is lüktetni kezd a Székelyudvarhelyi Művésztelep, a Pulzus.

A város első művésztelepének tavalyi premierje nagyszerűen sikerült, ezért (is) várjuk kíváncsian az idei kiadást. Fúrta oldalunkat a kíváncsiság: milyen újdonságokkal rukkolnak elő a szervezők, illetve kik az idei meghívottak?

Kérdéseinkre választ az első udvarhelyi művésztelep létrehozásának ötletgazdájától, az udvarhelyi Berze Imre szobrászművésztől és Kovács Árpád művészettörténésztől, a Pulzus másik főszervezőjétől és művészeti vezetőjétől kaptunk.

„Az előkészületek még javában tartanak, sok részlettel egyelőre még nem, de a meghívott képzőművészek névsorával már szolgálhatok" – tájékoztatták honlpunkat.

A második Pulzusnak tíz meghívottja van, név szerint Elekes Károly Munkácsy Mihály-díjas festőművész Budapestről, Ferencz S. Apor Barcsay-díjas képzőművész és Nagy Melinda festőművész Csíkszeredából, Máthé Edit festőművész Nyárádremetéről, Madaras Péter szobrászművész Sepsiszentgyörgyről és Bob József Marosvásárhelyről.

A házigazdákat Biró Gábor, Török Ferenc fesőművész és Berze Imre szobrászművész képviseli. Érdekes színfoltja lesz a művésztelepnek az orosz Glebos Tkachenko szobrászművész, aki egyenesen Moszkvából érkezik városunkba.

„A Pulzus 2 jellegzetessége, hogy, amint azt a névsor is tükrözi, idén egy kicsit „udvarhelyiesítettük" a tábort, négy helybéli képzőművész kapott meghívást, tehát dominálni fognak az udvarhelyiek.

A moszkvai vendég a kakukktojás, jó fej szobrász, ő egy kicsit színesíti a társaságot" – kommentálta a Pulzus névsorát Kovács Árpád, aki elárulta, meglepetéseket is tartogatnak, de „ezekről csak később".

Ami a névlistán kívül még biztos az a helyszín és az időpont: Spanyár-ház udvara, július 15-25. – illetve az, hogy a Pulzuson született művekből, tavalyhoz hasonlóan, kiállítás és egy katalógus is készül.

A Kovács Árpád és Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész által irányított Székelyudvarhelyi Művésztelepet ebben az évben is a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Haáz Rezső Múzeum közösen hívja létre, Székelyudvarhely Város Önkormányzata és a Communitas Alapítvány támogatásával.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."