Kultúra » Alter

Nem lesz oroszos a Pulzus

Az orosz művészvendég nem lesz itt, de kilenc, magyarországi és erdélyi művész neve a garancia: nívós lesz a második Pulzus is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

pulzus2
Minőségi Pulzust ígérnek a szervezők.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. július 11., 15:59
0 hozzászólás. 

Sok lelkesedésből, kevesebb pénzből hozták össze a Székelyudvarhelyi Művésztelep, a Pulzus második kiadását – mondták a szervezők, akik a július 15-én kapuit nyitó telep helyszínén, a Spanyár- ház udvarán harangozták be az újdonságokat.

„ A lelkesedés nagy, a pénz egyre kevesebb" – indított Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója, aki ugyanakkor azt is méltatta, hogy a megyei tanács, az udvarhelyi önkormányzat mellett a Communitas Alapítvány és a helyi vállalkozók is felkarolták a művésztelep megszervezését. Az igazgató viccesen azt is garantálta a Pulzus ötletgazdájának, Berze Imre szobrászművésznek, hogy felmentik a zsíros kenyér kenegetésének feladata és egyéb szervezési munkák alól, így több ideje jut majd az alkotásra, mint tavaly.

Az első Pulzus minden várakozást felülmúlt: kiváló volt a hangulat, bevált a helyszín és az időjárás is szerette az első kiadást, aminek visszhangja úgy szakmai, mint civil berkekben pozitív volt – foglalta össze a premier sikerét Kovács Árpád művészettörténész, aki egyik főszervezője és szakmai irányítója is a művésztelepnek.

A telep jellegzetessége, hogy az alkotói munka nem tematikus, fiatal, pályakezdő és már neves, befutott művészek egyaránt meghívottjai - summázta a jellemzőket Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész. Mint mondta: a tavalyi premier magasra tette a mércét, ezt a szintet igyekeznek idén nem csak tartani, de felülmúlni is.

Korábban már cikkeztünk a Pulzus kettőről, a meghívott művészek listáját is közhírré tettük. A csütörtöki tájékoztatón elhangzott, hogy a  tízes lista kilencesre apadt, ugyanis az oroszországi szobrászművész, Glebos Tkachenk, szakmai elfoglaltsága miatt nem tud eljönni, így a nemzetközi vonalat a magyarországi Elekes Károly fogja képviselni.

A Pulzus érdeme, hogy általa a város kulturális kincsei is gyarapodnak, ugyanis a művészek egy-egy alkotást ez alkalommal is a múzeum Képtárának ajándékoznak  emelte ki Miklós Zoltán.

Székelyudvarhely első művésztelepének második felvonása július 15-én, hétfőn kezdődik és július 25-én, a Képtárban 18 órakor megnyíló Pulzus-kiállítással ér révbe. A tíz nap alatt a Spanyár-ház kapuja nem csak a művészek, de művészetet pártoló laikusok előtt is nyitva áll. Aki kitapintaná a másodszor is elevnen lüktető Pulzus ritmusát, ne hagyja ki a lehetőséget, látogasson el a szabadtéri műterembe.

A Pulzust a Haáz Rezső Múzeum és a Hagyományőrzési Forrásközpont közösen szervezi.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."