Kultúra » Alter

Ördögkatlan: a borral nyakonöntött laza fesztivál

A magyar kulturális élet színe-java ott van a Katlanban. Ha szereted a színházat és a koncerteket, te is legyél ott!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

katlan2
Fotó: Mno.hu, Facebook
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. július 06., 13:35
0 hozzászólás. 

Kisharsány, Nagyharsány, Villánykövesd, Beremend - ezek a településnevek talán nem mondanak sokat egy itteni olvasónak, de az Ördögkatlan Fesztivál talán igen. Művészeti fesztivál a javából: színház, film, irodalom, koncert.

Ha olyan helyre akarsz menni, ahol valódi borból készül a fröccs, s a buszban színházi előadást tartanak, netán kíváncsi vagy még egy Quimby- vagy Kiscsillag-koncertre, akkor idén az augusztus 2. és 6 közötti Ördögkatlan Fesztiválon a helyed. Kicsit olyannak tűnik, mint nálunk a kétnapos Míves Emberek Sokadalma, csak sokkal nagyobb és a művészet különböző ágai-bogai nyilatkoznak meg.

katlan3

A történet még 2008-ban indult, Kiss Mónika és Bérczes László abban az évben hozták létre Baranya megyében az Ördögkatlan Fesztivált, hogy ott, Törőcsik Maritól kölcsönzött mottóval összegyűjtsék a „nem normális" embereket, akik „korszerűtlen" módon a nyitottságot, kíváncsiságot, személyességet és minőséget képviselik. Fővédnökeiknek az azóta elhunyt Cseh Tamást, illetve az említett Törőcsik Marit kérték fel akkor - idén már kilencedik alkalommal rendezik meg a fesztivált ugyanezen elvek alapján.

A rendezvény Pécstől néhány kilométerre délre fekvő településeken zajlik: Kisharsány, Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd e települések nevei - a fesztivált nem úgy kell elképzelni, hogy egy helyen sok sátor és sok színpad, dübörög a zene és folyik a sör. Sokkal kifinomultabb dolog ez - nemcsak koncertek (az Ördögkatlanon mindig a Quimby kezd és a Kiscsillag zár, de minden nap több koncert van több helyszínen), hanem kiváló színházi előadások vannak, filmvetítések, irodalmi beszélgetések, s az ára sem túl magas.

katlan1

Szállás a falvakban, a környéken vendégházakban, de sátorozni is lehet, az ember fesztiválon pedig képes improvizálni. Ami szintén a fesztiválhoz tartozik, mellékesen: Magyarország egyik legjobb borvidékén, Villányban és környékén is vagyunk, vagyis tőle alig egy jó balogos köpésnyire, főleg ha jó hátszél van a Nagyharsány felett levő Szársomlyó hegy alatt.

Még több infót a www.ordogkatlan.hu honlapról lehet megtudni, ugyanitt megtalálhatók a jegyárak és a részletes programok. Székelyudvarhelyről van rendszeres buszjárat Pécsre, az ottani buszállomásról pedig a helyszínre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."