Lyukasóra » Rendezvények

Új helyszínekkel és nagy nevekkel csalogat a Fezen

Harmadik évtizedét kezdi taposni a Fezen! A székesfehérvári MÁV pálya köré szervezett fesztivál töretlenül dübörög előre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

kala
Fezen, fotó: Bende Tibor
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2018. július 13., 14:39
0 hozzászólás. 

Eddig nem volt kérdés, hogy hol tartunk reggeli tornát augusztus első hétvégéjén: a Fezen nyári kertje szerepelt az íratlan naptárunkban kis közösségünknek, akik csak osztálytalálkozónak nevezzük azt a pár napot. Nos, felhívjuk mindenki figyelmét, hogy idén egy héttel korábban lesz minden! A Fehérvári Zenei Napokat ezúttal július 25. és 28. között rendezik meg.

A tavalyelőtt nagyot lépő, tavaly jubiláló fesztivál idén sem adja alább, már ami a sztár felhozatalt illeti. A német metal úttörőjeként számon tartott Helloween már első nap nosztalgiába kergeti a farmerdzsekis rockereket, hogy másnap kapjanak egy bónuszt az Accepttől is. Természetesen Udo nélkül, de Balls to the Wall-al.

Már ha bírják a tempót, ugyanis a Fehérvár színpadon dönget addig az öt év után visszatérő Dragonforce és a harminc éve alapított Mr. Big. Európai hasonmásaik, a Europe pár éve már megénekeltette fezenes közönségét, most a Billy Sheehanéken a sor. Érdekesség, hogy előttük lép fel Ritchie Kotzen is ugyanazon a színpadon, talán még koprodukciót is láthatunk/hallhatunk tőlük, hisz Ritchie tizenakárhány éve épp náluk tépte a húrokat, a 2002-es „búcsúturnén" is. Az élet tud furcsa forgatókönyveket írni!

Húzónév, húzónév, de...

Ugyancsak visszatérő a folkmetal zászlóvivője, a Korpiklaani, a finnek szoktak gondoskodni a porfelhőről, hisz alaposan megtáncoltatják mindig az arra vágyókat. Csakúgy, mint a Prodigy. Hiába gondolunk rájuk nosztalgikusan, Keith Flinték rugói még mindig működnek és nagyon reméljük, hogy kedvük is lesz zenélni. Ha igen, akkor baj nem lehet. S ha már tánc, akkor Scooter tavalyi fellépése után idén megkapjuk DJ Bobót is. Egyenesen a pofánkba, szombat este. Már látom is szemeim előtt, amint a Fezen rádió élő ébresztő műsorában evribádit üvöltözve pogóznak a Cabrióban a friss és üde rockerek...

Természetesen kellenek ezek a húzó nevek, hogy a sok színes napi karszalagos megtöltse a nagyszínpadok előtti hektárokat, de nem csak erről szól egy fesztivál, pláne nem a Fezen. Ugyanis a már említett Cabrióban délelőtt kezdődik az élet, hogy aztán éjfél után ugyancsak ott fejeződjenek be a koncertsorozatok, a korábbi években bevált előadókkal (Strikers vagy épp a Paradicsom), mielőtt elkezdődne a reggelig tartó buli.

Nem feledjük megemlíteni a magyar zenei palettát sem, a teljesség igénye nélkül felsorolhatunk pár nevet, ami nagyon csalogat: Gypo Circus, Rudán Joe, Takáts Tamás BB, Müller Péter, Mobil Mánia, Auróra, PUF, Belga, Dalriada, Lord, Useme, HP, Depresszió, Road, 30Y..... persze, ha csak tudunk több felé szakadni. Mert tovább is van, mondjam még? Anna, Bori, Magdi, Ganxsta, Ákos, Kowa, Apey.... És akkor még nem is ejtettünk szót a tribute zenekarokról, pedig jó szokás szerint mindig azok zárják a csarnokban a napot, szóval jelen lesz jelképesen az AC/DC, Iron Maiden és a RATM is!

Ennyi legyen is elég

ízelítőből, a teljes programot megtaláljátok a fesztivál honlapján, inkább nézzük azt, milyen újdonságokkal rukkolnak még elő a szervezők. A Fonó Budai Házzal közösen létrehoztak egy új helyszínt, a Fonó Színpadot, ahol egyszerre lesz megtalálható a színház, a folklór és a világzene. Naponta lesz egy színházi előadás, később koncertek – fellép a Boban Markovic Orkestar, a Csík zenekar vagy a Parno Graszt –, majd táncházzal zár a bazár.

Ugyancsak új helyszín a Reaktiváló is, akinek nem ízlik a délelőtti ébresztő a Cabrióban, vagy a kocsmajátékok a Parabában, az ide meneküljön. Állítólag sport vetélkedők is lesznek. De ha a kánikula elől menekülsz, akkor irány a Gépház, ahol a babzsákokon ügyesen bele lehet aludni a filmvetítésekbe.

Szóval hat zenei színpadon 105 koncert, most már napközbeni programok is, food truck, kiváló borászatok, reggelig tartó bulik, színház, mozi – ez lesz a 21. Fezen. A diákjegyek elfogytak, de bérletek, napi jegyek még vannak, gyere és segíts megfejteni, mitől olyan különleges ez a fesztivál. Nekünk immár tíz éve nem sikerül!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."