A vásárhelyiek minket is vendégül látnak

Az eddigi legnagyobb költségvetésű Vásárhelyi Forgatagot szervezik meg augusztus 27. és szeptember 2. között Marosvásárhelyen. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

fotó: Bereczky Zsolt/A Vásárhelyi Forgatag Facebook-oldala
Az eddigi legnagyobb szabású és legnagyobb költségvetésű Vásárhelyi Forgatagot szervezik meg.
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2018. augusztus 09., 15:51
0 hozzászólás. 

Portik Vilmos főszervező elmondta, hogy a marosvásárhelyi magyar kulturális fesztivál idejére már nincs szabad hely a szállodákban, panziókban. Megjegyezte: csak a forgatag előadói és meghívottjai több mint 700 vendégéjszakát töltenek a városban.

Elmagyarázta: a nagy számok elsősorban két Budapestről érkező, nagy stábot felvonultató produkciónak köszönhetőek.

A Budapesti Operettszínház a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közreműködésével mutatja be Kálmán Imre darabját, A chicagói hercegnőt. Az előadást háromszor is eljátsszák, a jegyek mindhárom előadásra elkeltek. Nagy stábbal érkezik a Magyar Állami Népi Együttes is Marosvásárhelyre, a Magyar Rapszódia című előadást mutatják be a fesztivál szabadtéri nagyszínpadán.

A Vásárhelyi Forgatagon többek között olyan kedvelt előadók koncerteznek, mint Rúzsa Magdi, a Quimby, a Csík Zenekar és Szalóky Ági.

Hozzátette: valamennyi szabadtéri program ingyenes lesz, csupán a teremben tartott előadásokra kell belépődíjat fizetni.

A sajtótájékoztatón Soós Zoltán társszervező, a Maros Megyei Múzeum igazgatója közölte: a múzeum képzőművészeti kiállításokkal, valamint hagyományőrző íjászversennyel és bemutatóval készül a rendezvényre.

Lázok Klára, a Teleki Téka igazgatója arról számolt be, hogy a forgatag idején vezetett sétákra várják a közönséget a híres könyvtárba. Megszervezik ugyanakkor a hagyományos könyvvásárt, amelynek keretében számos könyvbemutatót is tartanak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."