Kultúra » Irodalom

Olvastad, olvasnád? Beszéljünk róla!

Olvastál egy jó könyvet, és szívesen megosztanád valakivel az élményt? A Városi Könyvtárban megteheted. Teázz, mesélj az olvasóklubban!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Tea és könyv
A könyvklub minden molynak nyitott
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. október 12., 16:22
0 hozzászólás. 

Az olvasóklub a Városi Könyvtár új kezdeményezése, ötletgazdája Gálovits Rózsa könyvtáros, az intézmény munkatársa, aki már rég forgatja fejében egy olyan klub létrehozását, ahol az udvarhelyi könyvmolyok és -barátok megoszthatják egymással olvasmányélményeiket.

„Régi vágyam egy ilyen klub létrehozása" – mondta el portálunknak Rózsa, akit az újdonság részleteiről kérdeztünk.

„Úgy képzeltem el, hogy kellemes környezetben, egy tea vagy kávé mellett üldögélve beszélgessünk azokról a könyvekről, amelyeket előzőleg kiválasztottunk, és elolvasott mindenki. Az első találkozó ismerkedéssel zajlana, hiszen fontos, hogy egy barátságos légkör alakuljon ki. Ekkor mindenki elmondhatná, hogy ő hogyan képzelte el ennek a klubnak a működését" – vezet be a részletekbe.

„Elképzelésem szerint havonta egyszer ülnénk össze, így biztosabb, hogy mindenkinek lesz ideje az adott könyvet kiolvasni. A klubban mindenki ajánlhat kedvenc olvasmányai közül, sorra vehetjük, kinek mi a kedvence. A lényeg, hogy ugyanazt a könyvet mindenki olvassa el, hiszen csak úgy lehet igazán róla beszélgetni, ha mindenki témában van. Persze, ha az érdeklődők igénye mást kíván, akkor igazodunk" – ismerteti ötleteit.

A lényeg, hogy jól érezzük magunkat, menet közben kialakul majd, hogy hogyan működjön az egész, és hát rugalmasak leszünk aszerint, hogy milyenek lesznek az igények. A felhívás felnőtteknek szól, olyan érdeklődőket várok, akik nyitottak a különféle témákra, stílusokra" – fogalmazott a könyveket illetően magát mindenevőnek nevező Rózsa és hozzáfűzte, nem tudja, hogy lesznek-e jelentkezők, de drukkol, hogy régi vágya teljesülhessen.

Akinek megtetszett az ötlet, azt szívesen látja jövő szerdán, október 17-én 18 órától a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."