Kultúra » Irodalom

Udvarhelyre jönnek a FISZ-esek

Mi fán terem a FISZ és kik a „fiszesek" ? Az irodalmi találós kérdésre megfejtést a kedd esti  találkozó ad.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Fiatal Írok Szövetsége
Fotó: fiatalirok.blog.hu
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. november 19., 11:52
0 hozzászólás. 

Négy város, három költő, egy kritikus, egy szövetség- egy szövetség. A magyarországi Fiatal Írók Szövetségének (FISZ) négy tagjával, a szegedi Kollár Árpád, a szolnoki Jenei Gyula, a budapesti Rhédey Gábor költőkkel és a békéscsabai Kiss László íróval, kritikussal november 20-án, kedden 18 órától találkozhatnak az irodalombarátok.

A könyvtár alagsorában, a látvány-és hangzóanyag tárban sorra kerülő író-olvasó találkozó meghívottjait Zsidó Ferenc író mutatja be és faggatja.

„Terítékre kerül majd a FISZ és az erdélyi fiatal irodalom kapcsolata, Kollár Árpádot ugyanakkor nem csupán elnökként, hanem költőként is faggatjuk a Nem Szarajevóban című kötete kapcsán. Jeney Gyulának és Kiss Lászlónak a tavalyi évben kötete jelent meg a FISZ Hortus Conclusus sorozatában (a FISZ idősebb, befutottabb tagjai számára létrehozott könyvsorozat), de ezúttal nem csak ezek a kötetek, hanem korábbi munkáik is szóba kerülnek. Rhédey Gábor a legfiatalabbak közül való, idén jelenik meg kötete a FISZ-nél, az ő látogatásának ez az apropója"- foglalta össze elöljáróban a kedd esti beszélgetések tárgyát az est moderátora.

A hangulatosnak ígérkező író-olvasó találkozó a Fiatal Írók Szövetsége, az Erdélyi Magyar Írók Ligája és az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány koprodukciója, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."