Kultúra » Irodalom

Új helyszínen a Nagy Versmondás

A hétfőt nem szeretjük, de jól indulhat a hét, ha elzengünk egyet a 12 legszebb magyar költeményből. Nagy Versmondás lesz a Sétatéren.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

versmondas-patko Csedő Attila
Tavaly is volt, idén is lesz Nagy Versmondás. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 13., 16:28
0 hozzászólás. 

Aki nem hagyta ki tavaly novemberben a közös versmondás nagy élményének megtapasztalását, bizonyára szívesen emlékezik vissza arra, amikor a Jordán Tamás színművész, Sebő Ferenc zeneszerző-zenész és Fűzfa Balázs irodalomtörténész vezényletével a Márton Áron téren együtt elzengtük Szondi két apródját. A lantot Sebő pengette, köszöntőt Fűzfa mondott, az órányi időre összecsődült szavalókat pedig Jordán Tamás instruálta. Kevesen, de lelkesen voltak akkor Nagy Versmondók a Patkóban, mert sokan, akik szívesen részt vettek volna, az utolsó perces hírverés miatt nem szereztek tudomást a Nagy Versmondásról.

Búra okuk semmi, hiszen a rendhagyó, verses villámcsődület az első, de nem utolsó volt Székelyudvarhelyen. Szeptember 16-án, hétfőn délelőtt 11 órakor újra itt a Nagy Versmondás, amire ezúttal a Sétatéren kerítenek sort.

Ezúttal A teljesség felé címet viseli, a magyar nyelv előtt tiszteleg. Az önkéntes szavalókkal ezúttal József Attila, Weöres Sándor verseit mondatja el Jordán Tamás, aki Barvich Iván, Perger László, Sebő Ferenc zeneművészek (Sebő együttes), és az ötletgazda Fűzfa Balázs irodalomtörténész társaságában vár minden verset kedvelőt a Városi Parkba.

Kedvre hangolóként újra lehet olvasni a tavalyi Nagy Versmondásról szóló beszámolót itt illetve a Jordán-Fűzfa-Sebő trióval készült beszélgetést itt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."