Kultúra » Irodalom

Szlemmerekkel érkezik a csütörtök

Csattanós rímkészlettel gondolkodtatnak majd el a magyar slam poetry nagyágyúi. Kétszeres országos bajnok is érkezik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Saiid
Süveg Saiid Márk, forrás: youtube.com
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. október 19., 12:56
1 hozzászólás. 

Csütörtökön 20 órától G. Caféban ismét szlemmerek szórakoztatják majd a közönséget. 2012 szeptemberében rendeztek első ízben slam poetry estet Székelyudvarhelyen, akkor Simon Márton, Závada Péter (Akkezdet Phiai) és Pion István látogatott a kultúrkocsmába. Závadával portálunk interjút is készített. Azóta még rengetegen megfordultak a G. Caféban a magyar szlemközegből, most a Smooth Slam Erdély Tour keretein belül újra találkozhatunk néhány jeles képviselővel.

Közülük először lesz itt a magyar országos slam poetry bajnokság kétszeres győztese, Süveg Márk. A Akkezdet Phiai hiphop formációból Saiid néven is ismert szlemmer az első két országos bajnokság egyéni versenyében, 2012-ben és 2013-ban diadalmaskodott.

Az OB győztesei közül nem ő lesz az egyedüli fellépő, hiszen Gábor Tamás Indiana szintén mikrofont ragad majd az udvarhelyi közönség előtt, aki Tolnai Eszterrel kiegészülve, a Dreamtime! nevű duóval 2013-ban és 2014-ben kétszer is elhódította az országos team slam első helyezettnek járó díját.

Csider István Zoltán, a Népszabadság újságírója nem először jár Székelyudvarhelyen, hiszen Simon Mártonnal és Pion Istvánnal karöltve már egyszer szétrímelték a G. Cafét. Az Oriztriznyák néven is ismert előadó szintén a magyar hiphop közegből csöppent a slam poetry világába.

A már felsorolt hármas Bock Balázzsal, illetve Benke Hunorral egészül ki, az est házigazdája pedig Murányi Sándor Olivér lesz. A produkciókat követően szabad lesz a mikrofon, így aki jónak látja, a nagyágyúk előtt adhatja elő rímes szövegét. Az eseményre a belépés ingyenes.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
taylor
2015-10-19 16:03:18
Ha nem lenne büdösség el is mennék ...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."