Kultúra » Irodalom

Itthon egy kicsivel azért jobb

Költők és versek a könyvtárban, csendsziget a hűvösben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Hargita08

Betekintés a Hargita lelkébe és a nép színházába

Kettős könyvbemutató a Városi Könyvtárban. Egy...
konyvturi

Lepd meg magad egy ingyen könyvvel

Ideiglenes könyvturkáló nyílt a MÜTF Oktatási...
Gerloczyest3

Egész Erdélyt bealtatózták

Milyen nyomokat hagy egy család múltja a...

Farkas Wellmann Éva felolvas
Farkas Wellmann Éva felolvas
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 21., 12:10
0 hozzászólás. 

Három költővel találkozhattak a városi könyvtárban az érdeklődő irodalomkedvelők hétfőn este, a beszélgetést a Békéscsabán élő Elek Tibor irodalomtörténész-kritikus vezette. Párján, a székelyudvarhelyi Farkas Wellmann Éván kívül egy másik udvarhelyi költő, Bálint Tamás, valamint a nagykárolyi származású, de évekig Dublinban, illetve Budapesten élő Ármos Lóránd.

irodalmit2

A hőségből jó érzés volt beülni a hűvös audio-vizuális terembe, ahol mintegy huszonöt érdeklődő foglalt helyet. A beszélgetés bevezetőjében Elek elmondta, hogy mindhárom költő szűkszavúbb, visszafogottabb, klasszikusabb a mai divatos irányzatokban alkotóknál, mindhármuk számára fontosak a formák, amelyekben alkotnak.

A két fiatalember nem az irodalomból él, hiszen Bálint közgazdász, Ármos pedig jogász, ám Farkas Wellmann Éva a Bárka Online irodalmi folyóirat szerkesztője Békéscsabán. Az irodalmi esten először 3-3, már megjelent versüket olvasták fel, majd arról beszélgettek, hogy kinek milyen viszonya van a különböző versformákhoz, illetve arról, hogy ki hol érzi odahaza magát.

irodalmit3

Bálint Tamás szerint a verseiben egyáltalán nem érződik, hogy hol él, amikor az irodalommal foglalkozik, nem jön elő ez a kérdés. „Itthon egy kicsivel azért jobb" – mosolyodott el Tamás. Évát a békéscsabai közeg hamar befogadta, ő azt vallja, hogy ha az ember lélekben rendben van, akkor bárhol otthon tud lenni. Ármos Lóránd sokáig Dublinban élt, és ott kezdett ismét verseket írni és publikálni egy színházi előadás előtti felolvasás hatására.

Az est végén a három költő egy-egy nagyon friss verset olvasott fel – az volt a feladat ugyanis, hogy a másik két költőtől egy-egy kezdő és zárósort kellett beleépíteniük a költeménybe, illetve szerepelnie kellett az útközben szónak is. Ezt követően a szerzők dedikálták a megvásárolt köteteiket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."