Kultúra » Kiállítás

Képzőművészeti premier lesz a könyvtárban

Nagy-Imecs Zsuzsanna első önálló képzőművészeti tárlatának megnyitójára várják az érdeklődőket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

Színesek, hangulatosak Nagy-Imecs Zsuzsanna alkotásai.
Színesek, hangulatosak Nagy-Imecs Zsuzsanna alkotásai.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. november 19., 16:45
0 hozzászólás. 

Először mutatja be kiállításon festményeit a székelyudvarhelyiek körében elsősorban bútorfestőként és oktatóként ismert Nagy-Imecs Zsuzsanna. Első önálló képzőművészeti tárlatának megnyitójára november 22-én, csütörtökön délután 5 órától a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár látvány- és hangzóanyag tárába várja az érdeklődőket.

„A többségében pasztellkrétával készített képek motívumain, a színhasználaton jól látszik: a 60. évét betöltött és a Bethlen Gábor Általános Iskola könyvtárából nyugalomba vonult Nagy-Imecs Zsuzsánna kapcsolata az alkotó munkával nem új keletű, illetve bútorfestő múltja (most is tanítja) meg a Bolyai Nyári Akadémia évenkénti képzésein való részvétel elméleti alapvetést is jelentettek. Több alkotótáborban vett részt, a pasztell mellett az akvarellt, akrilt is kipróbálta. Gyermekkorától minden udvarhelyi kiállítás-megnyitón részt vett a városban, állítja, most meg az övére invitáljuk az érdeklődőket – az utóbbi évek munkájából válogatott anyagot mutat be első önálló kiállításán"- írja az alkotóról P. Buzogány Árpád művelődésszervező, aki a rendezvényen ennél többet is elárul Nagy- Imecs Zsuzsannáról.

A kiállított munkákat Kovács Árpád művészettörténész, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa méltatja.

A rendezvényt rövid kulturális műsor, Sinka Erzsébet tanítónő szavalata és a hetedik osztályos Bodó-Demeter Roxana népdalcsokra fogja színesíteni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."