Kultúra » Kiállítás

Kós Károly emlékezete képeslapokon

Kós Károly életútját, munkásságát eleveníti fel és a képeslapok világába is elkalauzol az a képeslap kollekció, amelyet augusztus 2-án állítanak ki városunkban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

Kós Károly
A neves polihisztor emlékét idézi a pénteken nyíló képeslap-kiállítás.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. augusztus 01., 10:40
0 hozzászólás. 

Kós Károly képeslapokon címet viseli az a kiállítás, amelynek megnyitójára augusztus 2-án, pénteken 18 órától invitálják az érdeklődőket a szervezők, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Udvarhelyszéki Szervezete és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet.

A tárlat anyagát azok a Sárosi István gyűjteményében levő képeslapok képezik, amelyeket Kós Károly unokája, Kós Katalin, a kolozsvári EMKE Györkös Mányi Emlékház vezetője ajánlott az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) figyelmébe.

„Jelen kiállítással szeretném a kollekcióm apró részével bemutatni egy csodálatos ember, Kós Károly életútját, munkásságát. Képeslapokon láthatóak azok a helyek, melyek meghatározó élményt jelentettetek életében, hatással voltak munkásságára, melyek egy része kultúrtörténeti könyveiben szerepelnek is. Építészeti munkásságának jelentősebb alkotásai is láthatóak, valamint egyes írótársaival és saját irodalmi munkásságával kapcsolatos lapok is. Építészeti munkásságának előzményeire és mai napig tartó jelentős hatására is szerettem volna rámutatni. Remélem, a bemutatott néhány lap is felvillantja azt a sokszínűséget, ami ezt a zseniális, tiszteletre méltó embert jellemezte, egyúttal bepillantást enged a képeslapok sokszínű világába is"- ajánlja a Kós Károly emlékét tisztelők figyelmébe a kiállítást Sárosi István.

A Művelődési Ház kiállító termében pénteken délután megnyíló tárlatot Szebeni Zsuzsanna színháztörténész, az OSZMI munkatársa nyitja meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."