Kultúra » Kiállítás

Kalló-akvarellek a könyvtárban

Kalló László alkotásaiból nyílik kiállítás csütörtökön a városi könyvtárban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

Kalló László kiállítás
Kalló László akvarelljeiből nyílik kiállítás.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 20., 11:12
0 hozzászólás. 

A közismmert udvarhelyi autodidakta képzőművész munkáit bemutató tárlat magnyitójára november 21-én, csütörtökön 18 órától várják az érdeklődőket. A kiállítást Szőcs Endre, az intézmény igazgatója méltatja és ő mutatja be a Kalló László akvarellekkel illusztrált 2014-es falinaptárát is, amelyet a helyszínen meg lehet vásárolni.

Névjegy:

1959-ben született Székelyudvarhelyen. Elsőként iratkozik be az 1970-ben induló helyi művészeti iskolába. Itt kezdi el tanulmányait Verestóy Árpád és Sepsi Lajos képzőművészek irányításával, tanárai még: Nagy György, Orbán Áron valamint Zsigmond Aranka. 1985 és 1990 között a Biró Gábor festőművész által vezetett festészeti és grafikai kört látogatja. Alkotói tevékenysége alakulásában meghatározó szerepe van Maszelka János festőművésznek, akire mindig tisztelettel emlékezik.

1986-tól többször jelentkezik egyéni tárlattal szülővárosában, majd a környező városokban és külföldön.

Rendszeres résztvevője a homoródszentmártoni és a Barcson (Magyarország) működő nemzetközi művésztelepeknek, ahol alkalma nyílik elismert képzőművészek társaságában dolgozni.

Festményein sajátos lelki szűrőn keresztül jeleníti meg az erdélyi tájat, különösképpen foglalkoztatja az egyre pusztuló székely falu képének megörökítése.

Több anyaggal és technikával (olaj, tempera, pasztell, akril, rézkarc, linómetszet, alkalmazott grafika, kisplasztika stb.) próbálkozik, de az akvarell ad neki igazi örömet az alkotó munkában.

Akvarelljeiben tudja leginkább kifejezésre juttatni azt a harmóniát, amelyre egész életében vágyik. Paradox módon ezzel az anyaggal és technikával vív örökös küzdelmet.

2001-ben négy festőtársával megalakítja a Paletta 5 alkotócsoportot. Együtt több alkalommal jelentkeznek csoportos kiállításokkal.

Forrás: tetra.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."