Kultúra » Kiállítás

Jó képünk volt Váchoz

Három udvarhelyi, egy fotós és két festő műveit állították ki a testvérvárosban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

Dávid Botond: A mi lányaink
A mi lányainkat Vácon is kedvelték.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 20., 12:49
0 hozzászólás. 

A közelmúltban nyolctagú küldöttség képviselte városunkat Vácon, annak apropóján, hogy a testvérváros önkormányzata a Madách Imre Művelődési Központtal közösen komplex programsorozatot szervezett.

Az uniós pályázati forrásokból finanszírozott rendezvények célja az volt, hogy a testvérvárosok delegációi megismerkedhessenek egymással, illetve Vácot is megismerjék. Ezt segítette az a konferencia is, amelyen a város múltját, jelenét és jövőjét is érintő témákban zajlottak a prezentációk.

A találkozó záróakkordja egy, a testvérvárosok képzőművészeinek munkáit, fotókat, festményeket, kerámiákat és más, képzőművészeti alkotásokat bemutató kiállítás volt, amelyet a K16 Kortárs Galériában rendeztek meg a házigazdák.

A székely Dalítól a mi lányainkig

A programsorozaton az udvarhelyi önkormányzatot képviselő nyolctagú küldöttséget Molnos Dalma, a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal munkatársa vezette. A csoport tagjai közt jelen volt három, az udvarhelyi kulturális életben jegyzett személy is: Dávid Botond fotóművész, aki ez alkalommal a legújabb fotósorozatából, A mi lányaink címűből kiválasztott öt legjobb alkotását mutatta be a tárlaton.

Molnos Zoltán, Sztojka FerencA „székely Dalí"-ként ismert Molnos Zoltán az Évszakok című sorozatának szürreális festményeivel, Sztojka Ferenc pedig a székely táj jellegzetességeit sajátos szűrőn, harsány színekben megörökítő alkotásaival mutatkozott be a tárlaton kiállító művészek nemzetközi mezőnyében. Akit Vácra visz az útja, térjen be a Káptalan utcai kortárs galériába: a tárlat december 8-ig látgatható.

Dávid Botond elismerő szavakkal nyilatkozott a megtisztelő meghívásról, a váciak vendégszeretetérről és kiemelte azt is, hogy minden tekintetben nívós volt a programsorozat.

Dávid Botond azt is tudatta: A mi lányaink fotóanyagát hamarosan az udvarhelyi közönség is megnézheti. A fotóművész legújabb egyéni tárlatának megnyitója jövő héten, november 28-án, csütörtökön este 7 órától lesz a Gondűző Étteremben



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."