Kultúra » Kiállítás

Összeadják a képzőművészetet a múzeummal

Múzeum plusz elnevezésű szolgáltatással várja ma, 2014. december 9-én koraeste a látogatókat a Haáz Rezső Múzeum.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

fotó: archív
fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. december 09., 11:47
0 hozzászólás. 

Bár a téli, november 1–február 28. közötti rendes nyitásrend szerint keddtől péntekig 9–16 óra között tart nyitva a városi múzeum, kedden délután tárlatvezetéssel, vetített képes előadással várja a látogatókat.

Múzeum + néven olyan, a magyarországi intézményekben már sikeresnek bizonyult rendezvényt kívánnak meghonosítani, amely a megszokott téli estékből való „kilépés" lehetőségét kínálja a múzeumbarát székelyudvarhelyi közönségnek.

A 18 órától kezdődő rendezvény szakmai tárlatvezetéssel indul. Ferenc Zoltán művészeti vezető a Reprezentatív vándorkiállítás a szárhegyi alkotóközpont negyven éves képanyagából című kiállítást mutatja be az érdeklődőknek.

18.30-tól a dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjainak hangszeres kíséretében (Simon Henrietta, XII. osztályos tanuló hegedű-, és a X. osztályos Dobra Beáta oboajátékát Demeter Csaba tanár kíséri zongorán) pedig átadják a Múzeumbarát okleveleket.

19 órától vetített képes előadást tekinthetnek meg az érdeklődők Vécsi Nagy Zoltán, az EMÜK vezetője tartja Egy születőben lévő intézmény: a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ címmel. 19.30-tól pedig megismételik a szárhegyi alkotóközpont képzőművészeti anyagáról szóló tárlatvezetést.

Az esemény egyben fórumot szolgáltat a székelyudvarhelyi képzőművészek, művészettörténészek és az alkotás folyamatát pártoló vállalkozók, magánszemélyek közötti építő jellegű párbeszédére – áll a múzeum közleményében.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."