Kultúra » Kiállítás

A fekete márciusra emlékezünk

A forradalomtól a fekete márciusig címmel a Patkóban nyitnak meg kiállítást korabeli fényképekből. Negyedszázada történt, ami történt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

februar1
Fotó: id. Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. március 18., 13:39
0 hozzászólás. 

A fekete márciusként ismert tragikus marosvásárhelyi események számos erdélyi városban szolidaritást szimbolizáló megmozdulásokat váltottak ki. Ez így volt Székelyudvarhelyen is, ahol utcára vonult a tömeg, kiállva anyanyelvi jogaink mellett.

Közös emlékezésre, valamint egy kiállítás megnyitására hívnak a szervezők (a polgármesteri hivatal, a múzeum és az Areopolisz Egyesület) március 22-ére, vasárnap déli 12 órára a Márton Áron térre.

A szabadtéri kiállítás Balázs Attila, Balázs Ferenc, id. Csedő Attila, Szabó Károly és Zepeczáner Jenő székelyudvarhelyi, valamint Ábrahám Zoltán és Vajda György marosvásárhelyi fényképészek archív felvételeiből állt össze, ezt Kápolnási Zsolt és dr. Gidó Csaba rendezték, a kiállítást Novák Károly nyitja meg. A kiállítás megnyitóját követően a megemlékezés a Sütő András-szobor megkoszorúzásával folytatódik, ahol emlékező beszédet mond Lőrincz György író, verset Bota Adrienn, a Benedek Elek Pedagógiai Líceum diákja.

Egy nappal korábban, március 21-én, szombaton délután 6 órától a székelyudvarhelyi Digital 3 Televízió műsorában bemutatják Szabó Attila (Aves Media) két dokumentumfilmjét, az 1989. december 22. és Maradunk címűeket, utóbbi 1990 első hónapjairól és a marosvásárhelyi eseményekről szól.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."