Kultúra » Kiállítás

Jönnek a jégkorszaki állatok a múzeumba

Pénteken nyitják meg a kiállítást, nagyon sok látnivaló lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

jegkorszak
Nem lesz elég egyszer megnézni
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. április 05., 13:47
0 hozzászólás. 

A Haáz Rezső Múzeumban április 7-én, pénteken 18 órakor nyitja meg a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című időszakos kiállítását az intézmény főigazgatója, Dr. Korsós Zoltán, amit Dr. Medzihradszky Zsófia főigazgató-helyettes mutat majd be.

A Magyar Természettudományi Múzeum által létrehozott és utaztatott kiállítás megrendezésének aktualitását a napjainkban oly sokszor emlegetett és sokakat foglalkoztató globális klímaváltozás adja.

A legutóbbi jégkorszak, a Jégkor (2,5 millió évvel ezelőtt) földtörténeti mértékkel mérve gyors és drasztikus klímaváltozással igencsak próbára tette és teszi az élő természet alkalmazkodóképességét. A kiállítás az utóbbi két millió évben lezajlott gyors, klímaváltozások sorozatán alapuló környezetváltozásokat, az alkalmazkodó élővilág jelenségeit, a természetben zajló környezet- és klímaváltozás tendenciáit mutatja be.

Jelen korunk élővilágának és környezetének a változatossága a legutóbbi jégkorszaknak, a pleisztocénnek vagy Jégkornak a hatására alakult ilyenné. A negyedidőszak (az utóbbi 2,5 millió év) nemcsak ezért foglal el különleges helyet a Föld történetében, hanem azért is, mert ebben a korban jelenik meg az ember.

Az ember az első élőlény, amely tevőlegesen avatkozik be a Föld történéseibe, gyakran abban a hitben élve, hogy erősebb, mint maga a természet. A természeti környezet és a természet sokféleségének alakításában tehát egy új tényező, az ember is szerepet játszott. A kiállítás választ keres azokra a napjainkban felvetődő kérdésekre is, hogy vajon a közelmúltunk és főként a jövőnk alakításában mekkora és milyen szerepet játszik az ember.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."