Kultúra » Kiállítás

Újra vár a Borvízmúzeum

Ismét megnyitotta kapuit a szejkefürdői Borvízmúzeum, ahol egy új kiállítással is készültek a turistaszezon kezdetére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Fotók: Lőrincz Csaba / Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Mit kotyog a magyar nemzet a világba?

Az 1956-os forradalom emlékünnepség-sorozata már...
fotokiallitasBalint

Lencsevégen maga az ember

Fotótárlat nyílik a kultúrházban, egy évtizednyi...
kezmuves

Kézműves konferencia és kiállítás

Már csak egy napod maradt, hogy benézz a Bocskai Házba.

Borvizmuzeum
fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 02., 10:37
0 hozzászólás. 

A Haáz Rezső Múzeumhoz tartozó Borvízmúzeum az előző évekhez hasonlóan, idén is május első napján nyitotta meg kapuit és szeptember 30-ig várja a látogatókat. A turistaszezon kezdetére időzített nyitásra egy kiállítással készültek, ugyanakkor a terepet is rendbe tették.

A környéken levő, természetvédelmi területnek számító zöld területet az Agora Fenntartható és Fejlesztési Munkacsoport valamint a náluk vendégeskedő angol önkéntesek segítségével megtakarították a gaztól és a közeljövőben a két, ottfelejtett focikaput is el fogják szállíttatni.

A Borvíz útja projekt munkálatai során a múzeumhoz vezető százméteres útszakasz nehezen járhatóvá vált, leaszfaltozása nem szerepelt a tervekben, de a városi aszfaltozási tervbe befoglalták, így a közeljövőben fekete szőnyeg kerül a hepehupás terepre is - tájékoztatott Miklós Zoltán igazgató.

A nyitást a több tíz, a két világháborútól napjainkig készült, székelyföldi borvizesüveg-címkét felvonultató kiállítás teszi vonzóvá.

A Borvízmúzeum nyitásrendje és a belépődíj nem módosult. Az ajtó hétfőn zárva van, de a vendégeket keddtől péntekig 10-18 óra, szombaton és vasárnap 10-14 óra között várják.

A 6 éven aluli gyerekek ingyen, a nyugdíjasok, gyermekek 2,5 a felnőttek 5 lejért látogathatják meg a szejkefürdői Borvízmúzeumot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."